Велика Кладуша

Бивша директорица школе у БиХ осуђена на казну затвора

  • Извор: Независне
  • 10.10.2024. 13:27

Општински суд у Великој Кладуши донио је првостепену пресуду којом је некадашњу директорицу Јавне установе Прва основна школа из Велике Кладуше, Зехиду Бихорац, осудио на казну затвора у трајању од једне године због злоупотребе положаја или овлаштења, те јој уједно изрекао забрану обављања функције директора школа у трајању од три године од дана правоснажности пресуде.

Тужилаштво Унско-санског кантона је у септембру године подигло оптужницу против оптужене Бихорац због постојања основане сумње да је извршила кривично дјело у периоду док је била директорица.

У стравичној несрећи која је потресла БиХ погинуле три дјевојке и један мушкарац

У стравичној несрећи која је потресла БиХ погинуле три дјевојке и један мушкарац

Тужилаштво је у поступку доказало да је оптужена у периоду од 17. септембра 2015. до 18. априла 2018. године једном запосленику поменуте школе незаконито исплаћивала плату за пуно радно вријеме иако је исти радио пола радног времена, пишу Независне.

Када је тај запосленик у међувремену проглашен технолошким вишком, с њим је, опет незаконито, закључила уговор о раду на неодређено вријеме, на који начин му је прибавила противправну имовинску корист од око 22 хиљаде марака.

Ради се о неправоснажној пресуди и странке имају право жалбе Кантоналном суду у Бихаћу у року од 15 дана од дана запримања пресуде.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: