Рањен припадник Жандармерије

Дачић: Несумњиво се ради о терористичком акту!

  • Извор: Агенције
  • 29.06.2024. 13:12

Несумњиво се ради о терористичком акту, изјавио је министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић поводом напада на припадника Жандармерије испред Амбасаде Израела у Београду.

Припадник Жандармерије М.Ј. (34) је у самоодбрани употребио оружје и савладао нападача, који је од посљедица рањавања преминуо.

Припадник Жандармерије рањен у Београду, нападач ликвидиран

Припадник Жандармерије рањен у Београду, нападач ликвидиран

"Непознато лице је више пута прилазило полицајцу, постављало му питања, рецимо, гдје је музеј. Онда се лице вратило и из кесе извадило самострел и ранило припадника Жандармерије. Несумњиво је да се ради о терористичком акту, нападу на нашу државу. Ухапшено је још лица која су позната полицији", рекао је Дачић.

Додао је да је полицајцу живот сачувало то што није извадио стријелу из врата:

"Полицајац је успио да одбрани амбасаду, свој живот. Ми смо мислили да ће бити жив, да можемо да сазнамо још нешто. Чињеница је да се ради о вехабијама. Осим самострела, био је наоружан и ножем. Прво треба утврдити тачан идентитет те особе. Његове релације, са ким је повезан, шта је и да ли је нешто везано за њега што се тиче тероризма. Ми сада причамо о могућим мотивима, нема другог мотива зашто би неко напао Жандарма. Задржано је још једно лице које се кретало близу команде. Очекујем да ћемо у наредних неколико сати имати идентитет особе, да ће ствари бити јасније. У амбасади нико није био угрожен у тренутку напада, њих обезбјеђују друге јединице. Иначе, јавиле су нам се друге државе да помогну у истрази", каже Дачић.



Пратите нас и путем Вибера