Uoči prijevremenih izbora

Debakl PDP-a u Prijedoru: Gradski odbor o podržao saradnju sa SNSD-om

  • Извор: АТВ
  • 03.11.2021. 19:08

Debakl PDP-a u Prijedoru. Tamošnji Gradski odbor te stranke, kako saznajemo, ostaje u neformalnoj koaliciji sa SNSD-om. Nije bilo dovoljno ni što su najviši funkcioneri PDP-a na čelu sa šefom stranke Branislavom Borenović brže bolje, sinoć otišli u Prijedor i ubjeđivali članove Gradskog odbora da podrži kandidata DNS-a za gradonačelnika. Kako saznajemo, nakon što su svi ispričali svoju priču, članovi odbora su se oštro usprotivili tome i ostali pri svom stavu, da su za saradnju sa SNSD-om i odbijaju koaliciju sa DNS-om. U PDP-u očekivano, demantuju ovu priču.

„Vijest pod naslovom 'Lideri PDP-a doživjeli debakl u Prijedoru: Opštinski odbor podržao saradnju sa SNSD-om“, objavljena na vašem internet portalu, u kojoj se navodi da se Gradski odbor PDP-a usprotivio formiranoj koaliciji 'Za naš Prijedor', koju su potpisali SDS, PDP i DNS, čista je laž“, navode iz PDP-a.

Ne tvrdi isto Draško Stanivuković. Nisu se PDP-ovci mogli dogovoriti oko kandidata za gradonačelnika Prijedora, ali ni o tome šta će danas reći povodom sinoćnjeg debakla. Dok vrh stranke šalje demantije, Draško Stanivuković za to ni ne zna, ali ni to kako se završila sjednica odbora, što jasno govori o razjedinjenosti u stranci. 

„Da li u ovom trenutku postoji neko ko razmišlčja drugačije, pa vjerovatno da postoji, da li je to prirodno, jeste“, kaže Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

Na pitanje novinara ATV-a jesu li mu rekli tako, Stanivuković odgovara.

„Ono što sam čuo u diskusijama bio je dio odbornika koji smatra da bi Gradski odbor PDP-a ili SDS-a imamo svog kandidata“.

Doduše, dok su se ostali ubjedjivali, Stanivuković je sjednicu napustio. Ali tek nakon što je, priča se u PDP-u, rekao da bi Gradski odbor stranke prije podržao njegovog konja Farga, nego DNS-ovog kandidata, a onda dodao da je konja svakako kupio u Prijedoru. I tada je 45 od 47 članova odbora podržalo nastavak saradnje sa SNSD-om. I nije prvi put da su članovi PDP razjedinjeni. Isti slučaj je bio oko organizacije protesta u Banjaluci. Prvi ih je zakazao gradonačelnik zbog jednog razloga, nakon toga je Jelena Trivić izašla sa svojim terminom i svojim zahtjevima da bi se na kraju na protestima pridružili ostatku opozicije.



Тагови:
  • 10:50 Мућке (12+) (Р)

    'Мућке (12+) (Р)

  • 11:30 Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству.

  • 11:55 Вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:10 Гола наука, документарни програм (Р)

    '' Гола наука, документарни програм (Р)

  • 13:00 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.