ФУП

Детаљи акције ''Омерта'': Познато шта је све заплијењено

  • Извор: Агенције
  • 26.06.2024. 22:40

Полицијски службеници Федералне управе полиције (ФУП) су након вишемјесечне истраге, реализовали акцију "Омерта" на подручју Кантона Сарајево, и ухапсили седам особа са подручја Кантона Сарајево.

Како се у саопштењу ФУП-а наводи ухапшени су М.Х. (1992), Д.Х. (1998), С.Х. (1989), Е.Д. (2002), М.М. (2003), Р.Г. (1975) и М.К (1983) због сумње да су неовлаштено производили и продавали дроге.

"Наведена лица се сумњиче да су дјелујући као организована криминална група на подручју Кантона Сарајево, дужи временски период, набављала опојну дрогу на илегалном тржишту, те је даље дистрибуисала с циљем стицања противправне имовинске користи", додаје се у саопштењу ФУП-а.

Акција

Акција "Омерта" - Седам ухапшених

Извршен је и претрес на десет локација.

"Приликом претреса пронађена је одређена количина материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу, телефони, сим картице, те новац, путничка моторна возила која су кориштена приликом извршења кривичног дјела, као и други предмети који се могу довести у вези са наведеним кривичним дјелом", наводи се у саопштењу.

Ухапшени ће бити криминалистички обрађени у просторијама Федералне управе полиције, те предата у даљу надлежност Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево уз Извјештај о почињеном кривичном дјелу.

Познат идентитет првоосумњиченог у акцији Омерта: Раније палио возила по Сарајеву

Познат идентитет првоосумњиченог у акцији Омерта: Раније палио возила по Сарајеву

Полицијски службеници Федералне управе полиције настављају проводити даље активности на наведеном предмету.

Акција је спроведена под надзором Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 17:50 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 18:20 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.