Ивица Дачић

Детаљи пуцњаве у Београду: Мушкарац ухваћен на мјесту напада са повредама

  • Извор: Агенције
  • 27.09.2024. 08:26

Потпредсједник Владе и министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић огласио се поводом пуцњаве која се догодила синоћ у Улици Славка Ћурувије у Београду.

"Вечерас (четвртак) око 20:20 часова, у Београду, у улици Славка Ћурувије, од стране грађана пријављена је употреба ватреног оружја. Изласком на лице мјеста, поред свог возила затечен је Н.В. са видљивим површинским огреботинама у предјелу оба кољена, који није хтио да сарађује са полицијским службеницима. Обрадом ширег и ужег лица мјеста за сада је пронађена једна чаура од ватреног оружја НН марке и калибра, док је у дворишту стамбене зграде пронађен одбачен пиштољ НН марке и калибра," наводи се у саопштењу.

Даљим прегледом лица мјеста испод путничког возила, које је у том тренутку користио Н.В. пронађен је уређај за праћење и позиционирање. 

„У току је разговор са станарима околних зграда, као и преглед видео материјала са безбједносних камера у циљу утврђивања детаља наведеног догађаја. Што се тиче медијских навода да се наводни извршилац забарикадирао у сусједној згради у наведеној улици, извршене су провјере којом приликом је утврђено да је то дезинформација, јер је лице које је ушло у зграду Н.В. Такође, што се тиче навода да је испод аутомобила постављена експлозивна направа, утврђено је да је у питању ГПС уређај, а не експлозив," изјавио је министар Дачић.

Осуђивани навијач Никола Вавић синоћ није желео да сарађује са полицијом и објасни шта се заиста догодило у Београду. Полицију су позвали уплашени грађани јер су чули пуцњаву, а затим га видели како се крије  згради у Улици Славка Ћурувије, објавио је Телеграф.

Пратите нас и путем Вибера