Незаконито покушавали да уђу у земљу

Драма на граници БиХ и Хрватске: Полицајци спасавали утопљенике из Саве

  • Извор: Агенције
  • 20.09.2024. 09:02

Полицијски службеници постаје граничне полиције Стара Градишка су у сриједу 18. септембра око 8:30 сати, спасавали су стране држављане, који су незаконито покушавали да уђу у Хрватску.

Наиме, полицијски службеници су током надзора државне границе са службеним пловилом, код Долине уочили дрвени чамац с неколико особа који се кретао према обали Хрватске из смјера Босне и Херцеговине.

Доласком до чамца полицијски службеници су уочили да се унутра налази већа количина воде, те да се наставља пунити водом и тонути. Полицајци су их, како се истиче у саопштењу, на безбједан начин смјестили на службено пловило те их превезли до обале, а потом у полицијску станицу, гд‌је су им понудили љекарску помоћ те обезбиједили храну и пиће.

"Полиција је увијек спремна помоћи, међутим напомињемо како су овакви незаконити преласци државне границе врло ризични, посебно јер је ријека Сава набујала и представља стварну опасност за живот. Стога поновно апелирамо на особе које покушавају незаконито ући у Републику Хрватску да то не чине јер тако доводе у опасност свој живот и здравље, као и животе и здравље чланова своје обитељи", наводи се у саопштењу полиције, преноси РадиоНГ.хр.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: