Коста К.

Ево како данас изгледа дјечак убица из Рибникара

  • Извор: Курир
  • 09.10.2024. 10:27

Малољетник који је 3. маја прошле године починио масакр у основној школи на Врачару коју је похађао, јуче нешто мање од четири сата одговарао на питања у Специјалном суду.

Желим да свједочим. Остајем при свему што сам рекао. Не знам зашто сам то урадио. Тога јутра ставио сам очеве пиштоље које сам два дана прије 3. маја прошле године узео из плакара. Стајали су у кутији у добро познатом ранцу који је отац носио када смо ишли у стрељану. Да отац није имао те пиштоље, сигурно не бих учинио то што сам учинио.

Овим ријечима, како Курир незванично сазнаје, дјечак убица признао је јуче пред Специјалним судом у Београду да је 3. маја прошле године у ОШ "Владислав Рибникар" починио језив злочин у ком је прво убио радника обезбјеђења Драгана Влаховића "ког је видио као пријетњу", а потом и девет ученика школе. Малољетни убица, подсјетимо, саслушан је као свједок у судском поступку који се води против његових родитеља Владимира и Миљане Кецмановић. Исказ при ком је јуче потпуно остао, дао је средином јула прошле године путем видео линка.

Мајка утицала на њега

Он је јуче у судници потврдио наводе оптужнице против његовог оца Владимира Кецмановића, да је лако дошао до оружја које је чувао у стану и из њега испалио хице. Убица из "Рибникара", који је у вријеме извршења злочина имао 13 година, и током одговарања на питања је потврдио да је окидач да почини незапамћени масакр то што је мајка Миљана стално од њега захтијевала да буде најбољи, а да је викала на њега када то није био.

Убијен бразилски фудбалер Рикардињо!

Убијен бразилски фудбалер Рикардињо!

- Мајка је стално тражила да будем најбољи. Љутила се и викала када то нисам био, љутио сам се и ја због тога на њу - рекао је према незваничном информацијама. На питање да ли је то утицало на њега да почини незапамћени злочин, он је према незваничним информацијама одговорио: "Да, утицало је".

Подсјетимо, Владимир Кецмановић се терети за тешко дјело против опште сигурности, а његов син је јуче у судници потврдио да га је отац водио у стрељану и да је био поносан на њега како пуца. Он је и у свом првом исказу навео да је био изузетно прецизан и да је у стрељани гађао у концентричне кругове и силуете људи.

- Био сам прилично прецизан, правио сам групе метака када су у питању концентрични кругови, правио сам групе метака око центра. А што се тиче силуета које сам, такође, гађао, и ту сам био прецизан и веома брзо сам са пет метака погађао у груди, главу и револвер који је та силуета имала. У силуету сам пуцао једном када сам био у стрељани - испричао је дјечак убица.

Детаљно писао

Он је у свом исказу потврдио и да га је отац фотографисао док је пуцао у стрељани, а испричао је и како је лако пронашао оружје.

- Био сам сам у кући и тражио сам оружје. Послије пола сата нашао сам га у орману у предсобљу стана, требала ми је столица да се попнем. У ормару је била једна кутија, а иза те кутије се налазио мени добро познат ранац који је отац носио у стрељану. У том ранцу је била кутија која је имала катанац са троцифреном шифром. Откључао сам га лако, тако што сам трећи број који је био лабав завртио неколико пута. У кутији сам нашао два пиштоља и шест оквира. Друга кутија са муницијом није била закључана. Вратио сам све на своје мјесто, онако како је било. Недјељу дана касније, 1. маја, када сам опет био сам код куће, ставио сам мајицу преко камере у стану, поново сам се попео на столицу, узео оружје и ставио га код себе у собу, тачније у фиоку. Тако сам дошао до оружја - описао је злочинац.

Како је Курир ексклузивно објавио, у свом исказу је навео да је кобног 3. маја намјерно закаснио на први час историје, како би сва дјеца била у учионици. Са собом је, како је рекао понио два очева пиштоља и 92 метка "која је планирао да искористи", али не зна због чега је престао да пуца и побегао кроз прозор учионице у којој је починио масакр.

Планирао

Навео је и да је планирао да масакр почне у свом одјељењу, а да су му мета "генерално били ученици седмог разреда јер се осјећао одбачено". На питање да ли га је слика коју је имао пред собом док је пуцао у другаре у учионици натјерала да престане, кратко је рекао: "Не".

Испитивање дјечака убице јуче је трајало нешто краће од четири сата и требало би да буде настављено 17. октобра.

Како данас изгледа дјечак убица, можете видјети на ОВОМ линку.

Пратите нас и путем Вибера

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Серија: Мућке (Р) (12+)

    ''Мућке

  • 12:30 Серија: Ред Рок (12+) (Р)

    ' 'Серија: Ред Рок (12+) (Р)

  • 12:55 Наша Српска (Р)

    ''Наша Српска (Р)

  • 13:20 Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције, на сасвим нови начин, прецизно попут вјештака.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.