Бањалука

Глигић спроведен у ОЈТ: Са малољетницима крао новац и накит из аутомобила

  • Извор: АТВ
  • 01.10.2024. 10:49

Цвјетин Глигић (18) из Бијељине, који је ухапшен у акцији "Копи" због сумње да је заједно са више малољетника починио 23 крађе, спроведен је у Окружно јавно тужилаштво у Бањалуци.

Глигића ће током дана испитати надлежни тужилац који ће потом донијети одлуку о евентуалном приједлогу за притвор.

Како сазнајемо осумњичени су махом крали новац, накит и вриједније ствари из паркираних аутомобила. Највећу штету причинили су у Бијељини гдје су украли аутомобил ”мерцедес” којим су се одвезли до Добоја, гдје га је полиција и пронашла. Након тога су провалили у православну цркву у Станарима из које су однијели новац.

У акцији ”Копи” расвијетљене 23 крађе, ухапшен Бијељинац и малољетници

У акцији ”Копи” расвијетљене 23 крађе, ухапшен Бијељинац и малољетници

У ПУ Бањалука наводе да су у оквиру акције ”Копи” расвијетљена 23 кривична дјела која су почињена на подручју Бањалуке, Добоја и Бијељине.

”Ухапшен је Ц.Г. због сумње да је заједно са више малољетника починио 18 кривичних дјела тешке крађе, затим оштећење и одузимање туђе ствари и крађу. У Бијељини је извршио тешку крађу, као и на подручју општине Станари”. Материјална штета која је причињена извршењем наведених кривичних дјела износи око 115.500 КМ”, саопштено је из ПУ Бањалука.

Додаје да се осумњиченом на терет ставља и угрожавање сигурности почињено на штету малољетника у циљу прикривања кривичних дјела за које је осумњичен.

Огласила се полиција: Код Симића пронађено 5,5 килограма марихуане, 4.200 евра, вага

Огласила се полиција: Код Симића пронађено 5,5 килограма марихуане, 4.200 евра, вага

”Све мјере и радње предузимају се под надзором дежурног тужиоца и тужиоца за малољетнике Окружног јавног тужилаштва Бањалука”, саопштено је из ПУ Бањалука.

Наглашавају да се све мјере и радње према малољетницима предузимају у складу са Законом о заштити и поступању са дјецом и малољетницима у кривичном поступку. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:45 Серија: Мућке (Р) (12+)

    ''Мућке

  • 13:15 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    ''Серија: Авионџије (Р)

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.