Код Високог

Језиви детаљи несреће код Високог: Преживјели младић сатима ходао и тражио помоћ

  • Извор: 24сата.хр
  • 12.10.2024. 12:31

Чиста снага воље. Тако причају мјештани о чину М. Б. (22), који је након стравичне несреће у ноћи на четвртак у мјесту Добриње код Високог отишао да потражи помоћ за пријатеље који су завршили у ријеци Босни.

Како причају мјештани, након што је ауто слетио са пута и сурвао се низ падину према ријеци Босни, он је у једном тренутку испао са задњег сједишта кроз прозор. То му је спасило живот. Погинули су његови пријатељи Бранка Дуспер и Армин Пушчуловић из Кисељака те Амина Кардаш и Сарах Савић из Високог.

Чим се освијестио, кренуо је по помоћ. То је било у сриједу око 22 сата. С обзиром на то да на том дијелу куће нису близу, само је наставио да хода. Успио је да се докопа људи три и по сата након саобраћајне несреће, и то два километра даље у мјесту Бузић Махала. Полиција је потврдила како су први позив о трагедији добили у четвртак око 1.30 сати.

Пронађена нова жртва поплава

Пронађена нова жртва поплава

"У мјесту Бузић Махала пронађен је мушкарац из Високог, који је имао видне тјелесне повреде и с којим је било тешко остварити комуникацију. Превезен је у Кантоналну болницу Зеница“, пише МУП Зеничко-добојског кантона.

Два сата послије назвали су их из болнице и рекли како је младић рекао да је био с још троје пријатеља и како су у Добрињу слетјели у ријеку Босну. Полицијске патроле, Хитна помоћ и ватрогасци одјурили су и успјели пронаћи трагове слијетања. У мраку су открили ауто у ријеци и у њему четири тијела, једно више него што је тешко повријеђени 22-годишњак пријавио. Њему се стање погоршало те су га пребацили у Клинику ургентне медицине у Сарајеву.

„Нико не зна како је успио да дође до људи. Наводно је рекао да су слетјели, али се онесвијестио. Не дао Бог то никоме“, рекао је аутопревозник Тарик Диздар, који је учествовао у акцији вађења аутомобила из ријеке.

Иако је и раније учествовао у акцијама извлачења страдалих, сусрет с унесрећеним га је јако узнемирио. У гласу су му се смјењивали туга, љутња и очај.

У Никшићком каналу прво пронађено тијело малољетнице, а онда млађег мушкарца

У Никшићком каналу прво пронађено тијело малољетнице, а онда млађег мушкарца

„Претпостављам да је Армин покушавао спасити Бранку. Они су били напред. Није је успио извући па су их тако нашли како се држе за руке“, прича Диздар.

Он додаје како су страдали били везани у аутомобилу.

„На томе мјесту, гдје су они слетјели, вадио сам барем десет људи. Тај завој је опасан. И ми локалци се знамо замислити па пројуримо јаче него што треба, а камоли они који не знају шта им слиједи. Они су само пројурили право, слетјели с пута и упали у реку. То је велика трагедија и катастрофа“, каже Диздар.

Додаје како су га многи звали да му плате што је одрадио посао. Одбио је све иако од тог посла прехрањује породицу и малу дјецу.

Спасиоци РУЦЗ и даље у Јабланици: Проблем закрчена депонија отпада

Спасиоци РУЦЗ и даље у Јабланици: Проблем закрчена депонија отпада

„Не желим да се ишта плати. Њима, нек’ им је Бог на помоћи и лака земља“, рекао је на крају Диздар.

Полиција је потврдила да су обавили обдукцију страдалих, преноси 24sata.

„Службеници Сектора криминалистичке полиције настављају с предузимањем свих потребних мјера и радњи на истраживању ове саобраћајне незгоде“, навели су из МУП-а и додали како на свему сарађују с локалним тужилаштвом.

Пратите нас и путем Вибера

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Ћирилица

    'Кроз узбудљив, динамичан и непредвидив разговор са различитом палетом гостију - од стручњака и реномираних теоретичара, политичара и функционера, умјетника до естрадних личности открива информације које не објављују ни најскандалознији таблоиди.

  • 16:00 Револуције 1917 (Р)

    Револуције 1917 (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Одметница (12+) (Р)

    Одметница (12+) (Р)

  • 17:50 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.