Пропало рочиште

Још један претрес одгођен због штрајка адвоката

  • Извор: АТВ
  • 18.10.2024. 19:19

Још једно рочиште је пропало због штрајка адвоката .Овај пут суђење за тешко убиство Славише Крунића и Жарка Павловића. Главни претрес у поновљеном суђењу Бенедију Ђукановићу, Родољубу Гајићу и Емилију Балду, није одржан јер се браниоци по службеној дужности нису појавили.

Да јесу, изводили би се докази, односно налази два вјештака. Оно на шта се највише чека јесте 3Д реконструкција убиства. Предсједавајући судског вијећа Бранимир Јукић рекао да још није заказана, али да ће бити урађена као и да су средстава обезбијеђена. Датум није заказан, јер прво треба да буду испитани вјештаци и предочени одређени докази. 

Наредно рочиште Јукић је заказао за 6. новембар и напоменуо да одгађање данашњег претреса није због суда, него због тога што браниоци нису приступили па није било услова да се претрес одржи. Ипак док браници штрајкују, суд није губио вријеме. Прибавили су  нове доказе. Ради се о једном претресу и четири нова вјештачења. О чему се тачно ради занимало је првооптуженог Бенедија Ђукановића. С обзиром на то да бранилаца који би му требали објаснити није било, судија му је одговорио на питања. 

Урађено је додатно медицинско вјештачење као и балистичко. Све ово ради се након што је Врховни суд укинуо пресуду којим је Ђукановић осуђен на 40 година, Гајић на 20, а Балдо ослобођен кривице. Славиша Крунић и Жарко Павловић убијени су у сачекуши 22.априла 2019. године у Гламочанима код Лакташа. 

Убице су пуцале у ауто у коме су се налазили. Тада је тешко рањен и Крунићев возач Горан Илић. Према оптужници један нападач био је Бенеди Ђукановић док је други убијен у размјени ватре. Балду се ставља на терет да је кобног дана нападачима јавио када је Крунић кренуо кући док се Гајићу суди да је као тјелохранитељ Крунићеве жене и дјеце, јављао нападачима детаље Крунићевог кретања а све до хапшења је наставио да обавља тај посао као да се ништа није десило.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:10 Емисија: Прича се

    '' Емисија: Прича се

  • 21:25 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 22:10 Серија: Авионџије

    'Серија: Авионџије

  • 22:40 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:55 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:20 Серија: Ред рок (16+)

    ''Серија: Ред рок (16+)