Ухапшени у акцији српске полиције

Како су браћа Хофман добили надимак

  • Извор: Курир
  • 13.11.2023. 15:47

Некадашњи првак Балкана у боксу и занатлија Миодраг Видовић, познат као Мишко Хофман, отац Миљана и Љубана Видовића који су 10. новембра ухапшени у луксузном ресторану у Београду, у једном интервјуу од прије неколико година причао је како је добио надалеко познат надимак Хофман.

Мишко је 1989. године отворио ауто-перионицу и вулканизерску радњу, а одлучио је да је назове по њемачком произвођачу машина.

"То је мој, може се рећи, пословни трик. У Бијељини је тада живјело отприлике 70 одсто муслимана, 25 одсто Срба, и остатак су били Хрвати. Ја као Србин нисам желио ни једној страни да се приклањам у пословном смислу, а са именом Хофман сам то и успио. Сви су долазили код мене, без обзира на име, на националност. Касније су ме питали да ли сам Нијемац, или чак муслиман... А мени су једино биле важне моје шале, будалаштине и прављење атракције", изјавио је Миодраг Видовић тада.

Он је 2019. гостовао на Хепи телевизији, гдје је причао о својим синовима, којих се прије тога одрекао и преко новина.


Шта нас очекује: Објављена прогноза до петка

Шта нас очекује: Објављена прогноза до петка

"У сукоб са синовима дошао сам зато што сам видио да су се ухватили лошег друштва. Ја немам никад изговор, увијек признајем. Они су фолиранти, ја сам их учио да се баве науком, спортом и музиком. Они су завршили паралелно и музичку школу, страшно су свирали виолину, Миљан је имао и концерте. Они су мене слушали све док су били са мном, до 20. године", казао је, између осталог, Миодраг.

"Истина је да су отели човјека, они су на потјерници, они немају емпатију, пуни су себе, Миљан посебно. Он се тукао са мном, он има кривичних дјела. Љубан и још неки дечко из Лознице су киднаповали једног преваранта, који је био мој инсајдер и који их је пратио, одвели су га у моју викендицу на Дрину и ваљда су га малтретирали, мој друг каже ја сам чуо јауке, они су га изгледа мало притегли. Моји синови су кукавице", објаснио је тада Миодраг Видовић, отац браће Хофман.

У наведеној емисији, отац браће Хофман приложио је и писмени документ у којем се одриче своје дјеце.

"Скренули су са пута спознаје и људскости, и зато желим да их казним, јер лутају као изгубљени опсједнути демонима насиља: Награда за њима није расписана, јер блудни синови никада неће бити пронађени", наведено је у емисији.


Увели државни парзник како би засадили 100 милиона стабала

Увели државни парзник како би засадили 100 милиона стабала

Убрзо у истој емисији гостовали су и браћа Миљан и Љубан који су потврдили да са оцем нису у контакту четири године.

"Пријавио ме је два пута. Имам двије кривичне пријаве, као неко насиље против њега, а никад ништа није било. Он је послије то демантовао на суду, рекао је да је све измислио. Рекао је да сам му пријетио. Истина је да је дошло до конфликта једном", рекао је Миљан.

На питање да ли су њих двојица пратили проблеме у граду, Миљан је рекао да "нису били цвјећке".

Како је саопштио МУП Србије, ухапшени су због постојања основа сумње да су извршили кривична дјела насилничко понашање и злостављање и мучење.

Осумњичени се доводе у везу са објављеним снимцима на друштвеним мрежама узнемирујуће садржине, у којима се виде насиље и претње.

У једном од последњих таквих снимака, види се како Миљан Видојевић шамара конобара и удара га у стомак у друштву још два мушкарца. Наводно, снимак је настао у једном ресторану на Фрушкој Гори.

Миљан малтретира конобара, јер се наводно, непримјерено обраћао његовој кћерки.

Браћа Љубан и Миљан Хофман су саслушани у Првом основном јавном тужилаштву у Београду. На приједлог тужилаштва да им се одреди притвор, браћи Хофман је притвор и одређен у трајању од 30 дана.

Након датих одбрана, тужилаштво је предложило суду да им одреди притвор због сумње да ће боравком на слободи утицати на свједоке који тек треба да буду испитани у поступку, али и због сумње да би боравком на слободи могли да понове или изврше нова кривична дјела имајући у виду њихову ранију осуђиваност.

У даљем току поступка тужилаштво ће испитати оштећене свједоке, свједоке и прикупити остале неопходне доказе након чега ће бити донијета коначна одлука.

Пратите нас и путем Вибера

  • 07:00 Свет пољопривреде (Р)

    Пољопривредна емисија дугогодишње традиције доноси провјерене информације знања и искуства која интересују сваког пољопривредника.

  • 08:00 Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Гола наука, документарни програм

    ' Гола наука, документарни програм

  • 11:30 Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству.