ПУ Требиње

Код двојца из Невесиња пронађене пушке, меци, пиштољи

  • Извор: АТВ
  • 20.09.2024. 10:44

Полиција у Невесињу ухапсила је Л.Б. и М.М. за које се сумња да су шверцовали оружјем, а приликом претреса неколико кућа и просторија код њих су пронађене пушке, муниција, кундаци и други предмети.

Како су саопштили из Полицијске управе Требиње, они су ухапшени јуче због сумње да су починили кривична дјела тешка крађа у покушају и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.

"Полицијска станица Невесиње је 19. септембра запримила пријаву да је на једној породичној кући поломљен прозор, али том приликом није ништа отуђено. Након прикупљених оперативних информација, полицајци су на основу Наредбе за претрес Основног суда у Требињу претресали на три локације, које користе Л.Б. и М.М. којом приликом је одузета одређена количина оружја и муниције и други предмети који су послужили за извршење кривичног дјела", наводе из ПУ Требиње.

Претресом куће и помоћних просторија које користи Л.Б., пронађена је и привремено одузета једна полуаутоматска пушка, три пушке, дрвени кундак, 49 комада метака различитог калибра, један оквир за пиштољ, одређени број комада одјеће за које се претпоставља да су кориштени приликом извршења кривичног дјела.

Преминула жена коју је ударио аутобус у Бањалуци

Преминула жена коју је ударио аутобус у Бањалуци

"Претресом куће и помоћних просторија код М.М. пронађено је и привремено одузето: двије пушке, два оквира за аутоматску пушку, 360 комада метака различитог калибра, цијев аутоматске пушке са механизмом за окидање и гасним цилиндром, метални боксер и одређни број комада одјеће за које се претпоставља да су кориштени приликом извршења кривичног дјела. Претресом куће и помоћних просторија П.М., које повремено користи М.М. пронађено је и привремено одузето једна пушка и 49 комада метака калибра 7,9 мм", наводе из требињске полиције.

Додају да је Окружно јавно тужилаштво у Требињу наложило службеницима Полицијске станице Невесиње да након комплетирања предмета поднесу Извјештај о почињеном кривичном дјелу због постојања основа сумње да су Л.Б. и М.М.. починила кривична дјела тешка крађа у покушају недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја, а да се против П.М. поднесе Извјештај о почињеном кривичном дјелу недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: