Масакр у Рибникару

Косту К. испитивала мајка убијеног дјечака

  • 17.10.2024. 11:17

У Специјалном суду у Београду наставља се суђење родитељима дјечака који је 3. маја 2023. године починио масовно убиство у ОШ "Владислав Рибникар". Малољетни убица саслушан је као свједок у судском поступку који се води против његових родитеља. Исказ при ком је на претходном суђењу потпуно остао, дао је средином јула прошле године путем видео линка.

Планирано је да дјечак данас настави да одговара на питања чланова породице настрадалих, али и на питања својих родитеља будући да су они то на прошлом рочишту затражили од судије. На претходном суђењу питање је постављала мајка једног убијеног дјетета, данас очекујемо да ће и остали родитељи постављати питања. Суђењу присуствује и главни тужилац, Ненад Стефановић, и не искључујемо могућност да ће га и он испитати када заврше остали.

Цијели исказ д‌јечака који је пуцао у ''Рибникару''

Цијели исказ д‌јечака који је пуцао у ''Рибникару''

На претходном рочишту, судско вијеће је поставило питање да ли малољетни дјечак жели да свједочи против родитеља, имао је право да одбије, али је прихватио и он је сада обичан свједок. На свако питање ће морати да одговори и да уколико не говори истину, биће кажњен.

Стао за говорницу

Дјечак убица је у 10:18 часова стао за говорницу и почео да износи своје свједочење. Према сазнањима Курира, испитивање почиње мајка убијеног дјечака Сузана Чикић која је на претходном суђењу већ постављала питања свједоку.

Био у лошим односима са мајком

Дјечак убица је у својству свједока у судници потврдио наводе оптужнице против његовог оца, да је лако дошао до оружја које је чувао у стану и из њега испалио хице. Такође, он је навео да је главни окидач да почини овакав злочин била његова мајка. Како су медији пренијели, дјечак је током испитивања рекао да је мајка стално од њега захтијевала да буде најбољи, а да је викала на њега када то није био.

Претучена докторица Дома здравља у Братунцу

Претучена докторица Дома здравља у Братунцу

"Мајка је стално тражила да будем најбољи. Љутила се и викала када то нисам био, љутио сам се и ја због тога на њу", рекао је према незваничном информацијама.

На питање да ли је то утицало на њега да почини незапамћени злочин, он је према незваничним информацијама одговорио: "Да, утицало је".

Злочин планирао неколико мјесеци

Навео је и да је планирао да масакр почне у свом одјељењу, а да су му мета "генерално били ученици седмог разреда јер се осјећао одбачено". На питање да ли га је слика коју је имао пред собом док је пуцао у другаре у учионици натјерала да престане, кратко је рекао: "Не".

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:30 Бизнис клуб (Р)

    ''Бизнис клуб (Р)

  • 12:55 Гола наука (Р)

    ' Гола наука (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.