Инцидент

Лажни полицајци брутално претукли држављане БиХ у Њемачкој

  • 23.09.2024. 22:52

Након инцидента који се десио у њемачком мјесту Лимбург-Линтер, а у којем су брутално претучена два држављанина Босне и Херцеговине, још нико од званичника се није огласио.

Иако се инцидент десио у ноћи између 5. и 6. августа, овим поводом још увијек није реаговало ни јавно тужилаштво.

Како преносе њемачки медији, из полиције су рекли да се не оглашавају због осјетљивости случаја јер било какво оглашавање може да угрози истрагу.

Ипак, и даље остаје нејасно шта се десило те ноћи, јер је позадина инцидента потпуно непозната.

Једино што се зна јесте да се седам маскираних особа довезло аутомобилима до локалног центра у Лимбург-Линтеру и брутално голф палицама претукли четири особе: два држављанина БиХ, једног Хрвата и једног Турчина, који су сједили испред центра. Наводно, док су их тукли, узвикивали:”Лези, полиција”. Након што су жртве остале скоро у бесвјесном стању, они су побјегли.

Узнемирени станари, који су све ово посматрали, су одмах позвали полицију, али су жртве, у међувремену, побјегле са лица мјеста, тако да полиција није затекла никога осим поломљених палица за голф.

С обзиром да су били тешко повријеђени, неко их је наводно одвезао у хитну, а онда је хитна помоћ алармирала полицију која је тек тада ступила у контакт са жртвама.

Све жртве су доби између 28 и 34 године и нико од њих нема њемачко држављанство. Само један од њих живи у овом мјесту, док су остали из околних мјеста. Иначе, како преносе медији, с обзиром на бруталност премлаћивања ово се може квалификовати и као покушај убиства.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: