Земун

Лопов дошао у полицију да пријави нестанак свог саучесника па ухапшен

  • Извор: Курир
  • 22.07.2024. 15:54

Д.П. (38), који је дошао у Полицијску станицу Земун да пријави нестанак свог друга М.К. (41), ухапшен је по налогу Трећег основног јавног тужилаштва пошто је за њим била расписана потрага! Иначе, његов пријатељ М.К., о чијем је нестанку планирао да обавијести полицију, ухапшен је прије неколико дана.

"Јавни тужилац Трећег основног јавног тужилаштва у Београду је од стране полицијских службеника ПС Земун обавијештен да је реализована потрага која је расписана за окривљеним Д.П. (38) који је у саизвршилаштву са окривљеним Н.Ж. (30) и окривљеним М.К. (41) извршио кривично дјело крађа, а о чијим саслушањима и одређивањима притвора је јавност већ обавијештена“, саопштено је из Трећег основног јавног тужилаштва.

По налогу јавног тужиоца полицијски службеници ПС Земун су донијели рјешење о задржавању окривљеног Д.П. због кривичног дјела крађа у саизвршилаштву.

"Основано се сумња да је 10. јула из двије зграде у Земуну одузимао туђе покретање ствари чија је вриједност, према наводима оштећених, укупно око 90.000 динара. На саслушању пред јавним тужиоцем се бранио ћутањем, а имајући у виду да је у питању лице које је раније кривично осуђивано, претежно због извршења имовинских кривичних дјела, на приједлог Трећег основног суда у Београду Трећи основни суд у Београду је према окривљеном одредио притвор“, додаје се у саопштењу, преноси Курир.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: