Крагујевац

Мајка и син умрли једно поред другог: Славиша је био тешко болестан

  • Извор: Курир
  • 30.05.2024. 16:08

Тијела Мирјане Кецман (84) и њеног сина Славише (65) пронашле су комшије у стану у крагујевачком насељу Бубањ.

Хитна помоћ утврдила је да је Мирјана мртва данима и да је њен син био у тешком стању, али је у том тренутку још увијек био жив. Упркос покушају реанимације, Славиша је убрзо преминуо.

Комшиница са истог, другог спрата зграде у улици Црвене заставе 5, Миља Весовић, прва је примијетила да се Мирјана и син Саша, како су га звали, не појављују неко вријеме.

Муфтија Јусуфспахић се расплакао у програму уживо: Србија и српски народ нису геноцидни

Муфтија Јусуфспахић се расплакао у програму уживо: Србија и српски народ нису геноцидни

Ријешила је да провјери зашто не излазе из стана.

- Врата су била откључана. Када сам ушла унутра, Мира је лежала на поду на три јастучета. Била је покривена. Пришла сам и када сам је додирнула, чело јој је било ледено. Сва сам се најежила. Онда је Миља потражила и сина, који је био психијатријски болесник. Њега је затекла у соби гдје је такође лежао на поду.

- Лежао је у својој соби, на леђима. Повукла сам га за ногу, али није реаговао. Послије су љекари хитне помоћи рекли да му је само још мозак функционисао. Зато су прво њега одвезли санитетом да покушају да га оживе, додаје Миља.

ЦИК признао

ЦИК признао "спорни листић" ПДП-а

Комшиница каже да су љекари претпоставили да је Мира мртва око четири дана. С обзиром да је Више јавно тужилаштво дало налог за обдукцију тијела мајке и сина, након тога знаће се вријеме смрти и шта је до ње довело.

- Иначе, када сам ушла у стан, унутра је био хаос, све прљаво и умазано, смрдјело је страшно, ужас један, додаје Миљана, која је са породицом Кецман на истом спрату живјела од шездесетих година.

Како за Курир каже комшиница, али и други станари, Мира и Славиша су живјели сами. Мира је примала породичну пензију коју је наслиједила послије смрти свог супруга, док је Славиша примао инвалидску пензију.

Потпуна обустава саобраћаја у Бањалуци током викенда: Погледајте у којим улицама

Потпуна обустава саобраћаја у Бањалуци током викенда: Погледајте у којим улицама

Својевремено је радио у некадашњој крагујевачкој штампарији „Никола Николић“, а пензионисан је пошто је психички оболио. Био је ожењен, али га је жена одавно напустила. Из тог брака има кћерку. Сусједи додају да је Мира стално тражила новац од других, позајмљивала, али и просила испред оближњег обданишта.

- Када се њихове пензије саберу, то баш и није тако мало, има овдје доста оних са мањим приходима, али је она стално тражила паре. Прије неколико мјесеци станари из зграде су им купили чак и телевизор, јер су стари разбили. Иначе, Славиша, кога су сви звали Саша био је тежак психички болесник, али није био агресиван и свима се јављао у ходнику и испред зграде, објашњавају нам комшинице Смиља и Деса, које живе у истој згради.

Опасне изјаве: Министар ''не види проблем'' у гађању руске територије

Опасне изјаве: Министар ''не види проблем'' у гађању руске територије

Оне додају да Миру и Сашу годинама од родбине нико није обилазио.

Више јавно тужилаштво саопштило је да ће се послије обдукције и других истражних радњи знати све околности које су довеле до смрти мајке и сина у њиховом стану.

(Курир)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 00:55 Ноћни програм

    Ноћни програм