Ужас

Мајка у Зеници пријавила злостављање њеног дјетета (5) у савјетовалишту

  • Извор: Аваз
  • 25.10.2024. 16:29

Полицији у Зеници пријављено је злостављање петогодишњег дјечака у дефектолошком савјетовалишту у Зеници, потврђено је та портал “Аваза” из МУП-а ЗДК.

- 23. 10. 2024. године у просторије Полицијске станице Центар обратила се А. К. и пријавила наношење тјелесних повреда њеном петогодишњем дјетету од стране упосленуица дјечијег савјетовалишта у Зеници. Пријава је достављена Одсјеку криминалистичке полиције Полицијске управе 1 и предузимају се мјере и радње на провјери навода из поднесене пријаве - казао је за портал “Аваза” Самир Валентић, портпарол МУП-а Зеничко-добојског кантона.

Прегледала снимак

Мајка петогодишњег дјечака јавно је подијелила своје искуство како би скренула пажњу на насиље које је њезино дијете претрпјело током терапијског третмана, те позвала надлежне органе на хитно дјеловање и спечавање сличних ситуација у будућности.

Полицајац избоден у кући код Врања!

Полицајац избоден у кући код Врања!

Према ријечима мајке она је 21. 10. одвела дијете у савјетовалиште у 15:40, а дошла је по њега у 16:40, јер час траје један сат. Упосленица јој је је рекла да је био несташан, да се није могло радити с њим те да га је морала физички савладати јер је хтио другој тети да поломи наочале, бацио је столицу и чупао јој папир.

Не знајући у којој мјери се то десило, отишла је кући, гдје је примијетила повреде на дјетету и усликала их.

Након што је другог дана показала слике у савјетовалишту и тражила власника он ју је 23.10. позивао да дође и погледа снимак. Рекао јој је да је упосленицу већ отпустио и показао снимак на којем дијете сједи на столици, случајно пада, удара леђима и главом о под, док је с њим друга упосленица, која се скоро уопште не труди да му помогне да устане.

- Након тога, ситуација се одвија у другом правцу – дијете пружа отпор, а тета га затим на разне начине физички и психички злоставља, наносећи трауме већ посебно осјетљивом дјетету - навела је мајка.

Потврђено за АТВ: Нису ухапшени родитељи малољетника који је починио терористички напад!

Потврђено за АТВ: Нису ухапшени родитељи малољетника који је починио терористички напад!

Физички савладали дијете 

Иако јој је рекао да је отпустио упосленицу, казао јој је да је у другој просторији с дјецом и да јој је допустио да настави радити с дјецом. Мајка је потом позвала супруга да заједно погледају снимак.

- Касније, на снимку долази још једна тета и њих двије физички савладавају дијете, спречавајући га да се помјери, те га одводе у ВЦ који није покривен камером - навела је мајка која је случај пријавила полицији и извадила озљедни лист дјетету.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Енерго клуб

    Гдје на једном мјесту добити информације из енергетике, како глобалне, а тако и домаће? Наш нови формат ‘Енерго клуб’ пружиће вам релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.