Акција полиције

Малољетник из Сарајева дојављивао бомбе у Тузли

  • Извор: Радио Сарајево
  • 28.10.2024. 19:38

У протеклом периоду забиљежен је већи број дојава о постављеним експлозивним направама у средњим школама у Тузли.

Контрадиверзионим прегледима је утврђено да су све дојаве биле лажне. Полицијски службеници Управе полиције МУП-а Тузланског кантона, у сарадњи са Обавјештајно-безбједносном агенцијом БиХ, Федералном управом полиције и МУП-ом Кантона Сарајево, расвијетлили су и документовали укупно 20 кривичних д‌јела.

Интензивним оперативним радом, идентификовали су починиоце који су током октобра упућивали лажне дојаве о постављеним експлозивним направама на подручју Тузле и Калесије, под надзором Кантоналног тужилаштва Тузланског кантона.

Наиме, у сарадњи са Федералном управом полиције и МУП-ом Кантона Сарајево идентификован је малољетник из Сарајева који се сумњичи да је путем мејла упућивао лажне дојаве о наводно постављеним експлозивним направама/бомбама у средњим школама у Тузли.

''Против овог малољетника, дана 28.10.2024. године поднесен је Извјештај Кантоналном тужилаштву Тузланског кантона због постојања основа сумње да је починио шест кривичних д‌јела Изазивање опће опасности из члана 323. Кривичног закона Федерације Босне и Херцеговине'', саопштено је из МУП-а ТК.

Везано за догађај од 22.10.2024. године - лажна дојава о постављеној експлозивној направи/бомби у Полицијску станицу и школу у Калесији, у сарадњи са Обавјештајно сигурносном агенцијом, идентификован је као починилац А.А. (22), који је лишен слободе и уз Извјештај предат Кантоналном тужилаштву Тузланског кантона на даље поступање због постојања основа сумње да је починио кривично д‌јело Угрожавање сигурности из члана 183. Кривичног закона Федерације Босне и Херцеговине.

''Надаље, идентификоване су још четири малољетне особе које су путем телефона лажно дојављивале наводно постављене експлозивне направе/бомбе у средњим школама у Тузли, а које се сумњиче за почињење кривичног д‌јела Злоупотреба знака за помоћ и опасност из члана 372. Кривичног закона Федерације БиХ (ради се о укупно 13 расвијетљених кривичних д‌јела), те ће против истих након комплетирања предмета Кантоналном тужилаштву Тузланског кантона бити поднесени одговарајући Извјештај са припадајућим доказима'', наведено је из МУП-а ТК.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Ћирилица

    Ћирилица

  • 23:20 Мочвара (16+)

    "Мочвара" је напета прича о низу серијских убистава у Београду, пуна обрта и неочекиваних расплета. Инспектор Никола, којег тумачи Горан Богдан, покушаће са својим колегама да ријеши тежак случај пред каквим се београдска полиција досада није сусрела.

  • 00:20 Ноћни програм

    Ноћни програм