Глумац

Моамер Касумовић ће бити у регистру педофила због блудничења над малољетником

  • Извор: Агенције
  • 29.09.2024. 08:08

Глумац Моамер Касумовић, који је у Сарајеву осуђен због блудничења над малољетником затворском казном од годину, наћи ће се и у Регистру починилаца кривичних дјела против полне слободе Црне Горе.

Побједа је питала Министарство правде да ли ће се Касумовић наћи у Регистру с обзиром на чињеницу да је рођен у Црној Гори, а и радио је све док се није сазнало за пресуду.

Из Министарства су појаснили да је уредбом о начину вођења кривичне евиденције прописано да се у њу укључе и особе осуђене за кривична дјела од страних судова и то црногорски држављани, страни држављани и лица без држављанства који су рођени на територији Црне Горе и страни држављани и лица без држављанства који су стално настањени у Црној Гори, за које су подаци достављени Министарству правде.

Према информацијама Општинског суда у Сарајеву Моамер Касумовић је осуђен због блудних радњи над петнаестогодишњаком, а правоснажна пресуда му је изречена 22. маја прошле године. Оптужницу против њега Тужилаштво Кантона Сарајево подигло је почетком фебруара 2021. године.

Он је проглашен кривим да је у децембру 2019. починио блудне радње над малољетником, наведено је у пресуди.

Касумовић је откупио затворску казну у новембру прошле године, па је сексуално злостављање малољетника од 15 година платио 36.500 КМ.

Подсјећамо, и у БиХ је недавно ступио на снагу регистар педофила, па очекује се да је Касумовић и дио њега.

Пратите нас и путем Вибера

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Гола наука, документарни програм

    ' Гола наука, документарни програм

  • 11:30 Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Мућке (12+) (Р)

    '''' Мућке (12+) (Р)