Дачић открио мотив

Нови детаљи језивог злочина: Убио комшије због растиња

  • Извор: Танјуг
  • 16.07.2024. 11:10

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић рекао је данас да је мотив, када је у питању јучерашње убиство у селу Тополнице код Мајданпека свађа око паљења растиња између брачног пара и лица које је пуцало.

Како је рекао, управо је то лице више пута палило растиње и изазивало пожаре.

"Ријеч је о мјештанима, брачном пару из истог села. У питању је свађа која је настала због паљења растиња, односно могућности да се запали шума у том дијелу гдје је брачни пар имао своје посједе. Мјештани су стално оптуживали ово лице, које је иначе и пуцало, да стално пали растиње и да изазива пожаре. Када је брачни пар кренуо да види каква је ситуација, пошто је тада већ пожар настао, дошло је до овог догађаја. Они су били на трактору и он је највјеротаније пуцао из ловачке пушке", рекао је министар новинарима на аеродрому Никола Тесла приликом испраћаја припадника Хеликоптерске јединице и Сектора за ванредне ситуације МУП који ће гасити шумски пожар у Сјеверној Македонији.

Ово је брачни пар које је комшија усмртио након свађе

Ово је брачни пар које је комшија усмртио након свађе

Дачић је додао да тренутно нема податке да ли је лице имало дозволу за држање пушке или не и додао да се претпостављало, имајући у виду да је ријеч о лицу које има толики број година, да је то могуће ријешити локалним снагама полиције, преноси б92 писање Тањуга.

"Да подсјетим, брачни пар је остао да лежи на трактору послије пуцања. Била су још два лица иза тог брачног пара, једно лице је такође рањено, а четврто лице је побјегло и обавијестило о догађају. Пошто је мјесто догађаја далеко од села прошло је доста времена и било је потребно да се ангажују специјалне снаге. Специјална терористичка јединица је реаговала јер, и даље је било пуцања, није се знало како ће се то све завршити", навео је министар.

Како је истакао, лице које је пуцало било је у својој кући и није жељело да се преда послије више сати разговора и преговора, међутим, он је са пушком у руци дочекао полицију и супроставио се и полиција је у складу са законом морала да реагује. Дачић се осврнуо и на акцију добровољне предаје оружја и рекао да се та акција спроводи већ посљедних 20 година, али да је тек прошле године дала веће резултате и да је враћено више десетина хиљада комада оружја.

"Наравно, то није довољно, са аспекта кривичних дјела и у у крајњем случају је веома битно да се што мање оружја налази у том реалном животу. Али, као што знате, постоје дозволе које су већ издате и један број људи и даље има дозволе за држање и за ношење оружја. Тај закон ће бити ускоро поново разматран и видјећемо која су најбоља рјешења", рекао је Дачић.

Припадници Специјалне антитерористичке јединице (САЈ) синоћ су неутралисали двоструког убицу из села Тополница, код Мајданпека, изјавио је потпредсједник Владе Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић.

Двије особе убијене су јуче, а једна је повријеђена у пуцњави у селу Тополница у околини Мајданпека. Повријеђени Н.М. (59) са прострелним ранама збринут у Здравственој станици у Доњем Милановцу и налази се ван животне опасности. Убијени су затечени на лицу мјеста без знакова живота.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Ћирилица

    Ћирилица

  • 23:30 Црна Свадба (16+)

    Црна Свадба (16+)

  • 00:25 Ноћни програм

    Ноћни програм