ПУ Вогошћа

Обијали куће: Код провалника из Вогошће пронађено више од 2,5 килограма спида, аутоматска пушка и меци

  • Извор: АТВ
  • 14.05.2024. 13:37

Полицијски службеници Одјељења криминалистичке полиције ПУ Вогошћа, предузимајући оперативно - тактичке мјере и радње које се односе на спречавање извршења кривичних дјела тешка крађа у породичне куће и викендице на подручју општине Вогошћа, пронашли су и лишили слободе Р.Б. (28), А.К. (25) и М.К. (23), сви из Вогошће, због постојања основа сумње да су починили више тешких крађа (члан 287. КЗ ФБиХ) у периоду од 20. априла до 13. маја ове године.

Извршеним претресима стамбених објеката и других локација које користе осумњичени, пронађен је значајан број предмета које су крали у протеклом периоду, док је у стамбеном објекту на подручју Новог Сарајева, који користи Р.Б. пронађено и одузето: два ПВЦ паковања са садржајем бијеле материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу спид, бруто масе око 2.614,00 грама; два ПВЦ паковања са садржајем сухе зељасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану, бруто масе око 267,00 грама, једна аутоматска пушка с четири припадајућа оквира; 351 комад муниције различитог калибра, као и други предмети од интереса.

Мушкарац Р.Б. се терети да је починио и кривична дјела неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога (члан 238. КЗ ФБиХ) и недозвољено држање оружја или експлозивних материја (371. КЗ ФБиХ).

Сви осумњичени су предати у Просторије за задржавање особа лишених слободе МУП-а Кантона Сарајево, а полицијски службеници Управе полиције настављају рад на овом предмету.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм