Пале

Одржана ванредна сједница скупштине општине: Осуда свих облика насиља!

  • Извор: АТВ
  • 05.06.2024. 19:22

Снимак са надзорне камере на коме се види тренутак паљења аутомобила сина начелника општине Пале Бошка Југовића обишао је регион. Ако томе додамо и честе дојаве о постављеним бомбама у свадбеним салонима, не изненађује одлука руководства скупштине за сазивање хитне сједнице са једном тачком дневног реда, а то је стање безбједности у овој општини.

Паљани са којима смо разговарали за АТВ кажу да нису изненађени.

"- Не осјећам то ништа, нама је добро. Нас обичне грађане нико не дира, а тамо ко кога гања то ти не би знао рећи.

- Ту постоји нека намјера, схватате. То је циљано урађено, није случајно, зашто би сада неко ко је урадио тамо нешто реаговао у односу на мене", кажу грађани.

Одборници Скупштине општине Пале на ванредној сједници једногласно су усвојили закључке којима категорично осуђују све облике насиља усмјерене против физичких лица и имовине и подржавају надлежне органе Републике Српске, првенствено Полицијску управу Источно Сарајево која ради на расвјетљавању кривичних дјела.

Запаљен аутомобил на Палама

Запаљен аутомобил на Палама

"У дискусијама смо се дотакли радних времена појединих угоститељских објеката и сигурно је да ћемо у наредном периоду вршити још строжије контроле угоститељских објеката и да нећемо дозволити било каква кршења одлуке о радном времену", каже Стефан Стајчић, предсједник скупштине општине Пале.

Начелник општине Пале Бошко Југовић захвалио је одборницима за подршку коју су му упутили с обзиром на то да је запаљен аутомобил његовог сина. Југовић је, одговарајући на питање новинара да ли је његова породица у страху, рекао да његов син, који има има 30 година, отац је троје дјеце, узоран грађанин и нема никакве везе са политиком, жели да буде заштићен.

"И он то очекује од нас, и од мене као начелника и од начелника ПУ. Ради се о једном сасвим примјереном и узорном становнику општине Пале, а порука која се крије иза тога је порука свим становницима ове општине да морамо да будемо заједно да истрајемо. И као што сам ја заједно са својим сином тако очекујемо да сви будемо заједно једни уз друге, значи данас је он, сутра може бити неко други", каже Бошко Југовић, начелник општине Пале.

Из ПУ Источно Сарајево кажу да је стање безбједности на подручју Управе стабилно и задовољавајуће, те да ће посљедњи догађаји сигурно бити расвијетљени у наредном периоду.

"Онај ко је починио то кривично дјело мораће да се суочи са посљедицама тих својих радњи. Ми смо дали саопштење да под надзором Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево проводимо одређене мјере и радње. Наравно да не могу да говорим у овом тренутку о детаљима истраге", каже Бранимир Шеховац, начелник ПУ Источно Сарајево.

Руководство општине Пале сматра да један инцидент није разлог да се поклекне. Кажу да ће у наредном периоду сви одборници дјеловати заједно, превазилазити проблеме  и нико их неће заплашити у борби за достојанство, демократију, стабилност, мир и за дјецу.

Пратите нас и путем Вибера