Шамац

Отац и син оптужени за рањавање комшија

Окружно јавно тужилаштво у Добоју подигло је оптужницу против оца и сина Миленка и Марка Којића из Обудовца због обрачуна са комшијама у којем су рањене двије особе, док је Миленко и сам себе ранио хицем из пиштоља.

Oптужницом, коју је потврдио Основни суд у Шамцу, Којићима су на терет стављена кривична дјела изазивање опште опасности и недозвољена производња и промет оружја.

Пуцњава се догодила 7. јула ове године на путу испред куће Миленка Којића, а свему је претходио напад оптужених на М.А. и његову супругу Д.А. У сукобу који је усљедио рањен је М.А. који је задобио тешке повреде и његов пунац Ц.Џ. који је лакше повријеђен. А.Д. је упознала оца да су она и муж нападнути, па су се Ц.Џ. и М.А. ”мерцедесом” довезли испред Миленкове куће како би га питали зашто их је напао.

У пуцњави у Обудовцу рањени чланови двије породице

У пуцњави у Обудовцу рањени чланови двије породице

”Миленко је кренуо према Ц.Џ., држећи пиштољ у руци, којим је полупао стакла на возило. За то вријеме и куће је изашао и његов син Марко, држећи аутоматску пушку, из које је испалио рафал у ваздух. Миленко је затим дошао до сувозачевих врата, гдје је сједио А.М. и усљед тежег отварања врата је пао на земљу и приликом пада је сам себе ранио из пиштоља”, наводи се у оптужници.

Додаје се да је из лежећег положаја испалио још један метак који је А.М. погодио у наткољенице обје ноге, а Ц.Џ. у десну ногу и руку. У једном тренутку Џ.Ц. је возилом кренуо да се удаљава с лица мјеста, па је Марко Којић из аутоматске пушке испалио више хитаца према ”мерцедесу” иако је био свјестан да тако може изазвати опасност за његов и живот људи који су се налазили у близини.


Пратите нас и путем Вибера