Милош Жујовић

Откривен идентитет терористе који је ранио жандарма у Београду

  • Извор: Телеграф
  • 29.06.2024. 15:42

Потпредсједник Владе Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је да је лице које је извршило терористички напад Милош Жујовић (25), вјерско име Салахудин, конвертит из Младеновца.

"Утврђено је да је лице које је извршило терористички напад Милош Жујовић (25), вјерско име Салахудин, конвертит из Младеновца, који је прешао да живи у Новом Пазару. У наставку акције, полиција ће извршити претресе на више локација. Све наше снаге су у највишем степену приправности”, изјавио је министар Дачић, пренио је Телеграф.

Подсјетимо, Жујовић је око 11 часова из самостријела пуцао у припадника Жандармерије Милоша Јевремовића (35) и погодио га стријелом у врат.

(Фото: Информер)

Јевремовић је у самоодбрани потегао оружје и испалио хице у Жујовића, који је на крају подлегао повредама. Жандарм је хитно превезен у Ургентни центар гдје је и оперисан и налази се у шок соби.

Министар полиције Ивица Дачић је раније рекао да је нападач више пута прилазио кућици у којој је Јевремовић сједио док је био на дужности и постављао питања за правац.

Потом је отворио врата, из кесе извукао самострел и пуцао у жандарма.

Пратите нас и путем Вибера