Бор

Појавио се нови свједок у случају убиства Данке Илић: Шта је видио?

  • Извор: Курир
  • 01.07.2024. 11:46

У Вишем јавном тужилаштву у Зајечару за 5. јул је заказано саслушање нових свједока у истрази убиства двогодишње Данке Илић из Бора, коју су, како се сумња, усмртили радници ЈКП "Водовод" из Бора, Дејан Драгијевић (50) и Срђан Јанковић (50).

Како ексклузивно сазнаје Курир, саслушање једног од њих је од великог значаја за истрагу.

“У питању су двојица комшија из Бањског Поља, од којих се не очекује ништа круцијално. Међутим, надлежнима се јавио мушкарац из Бора, који је трећи свједок, а који је рекао како је џогирао баш у вријеме када су осумњичени били на сметљишту и наводно бацили тијело”, каже извор за Курир и додаје:

Три мјесеца од нестанка мале Данке Илић

Три мјесеца од нестанка мале Данке Илић

“Шта је тачно видио, зашто се тек сада јавио, знаће се у петак. Постоји могућност да његово свједочење докаже да су заиста на сметљишту бацили убијено дијете...”

Иначе, осумњичени Дејан Драгијевић који је на саслушању у тужилаштву послије хапшења признао злочин и детаљно га описао, затражио је да га тужилаштво поново саслуша.

Адвокат Вања Живковић је казала да до данас није добила ни потврдан ни одричан одговор хоће ли тужилаштво прихватити поновно саслушање њеног брањеника Дејана Драгијевића.

Заказано испитивање нових свједока у случају убиства Данке Илић

Заказано испитивање нових свједока у случају убиства Данке Илић

Иначе, у образложењу зашто жели додатно саслушање, Драгијевић каже "ради разјашњења околности и изнетих чињеница које је дао на записник приликом саслушања 05.04.2024. године".

Подсјећања ради, за Данкино убиство осумњичени су Срђан Јанковић из села Лука и Дејан Драгијевић (50) из села Злот код Бора, који је иначе признао злочин, рекавши да су возилом ЈКП "Водовод" ударили дјевојчицу, након чега је он задавио голим рукама. Такође је открио да су му у сакривању дјевојчициног тела помогли отац Радослав и сада већ покојни брат Далибор, који је, подсјетимо, преминуо у Полицијској управи Бор неколико сати послије хапшења.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина