Акција ”Нетворк”

Предложен притвор осумњиченима за обљубу 12-годишњакиње

Окружно јавно тужилаштво Бањалука затражило је одређивање једномјесечног притвора за Л.Н. (30) и Д.С. (29) из Бањалуке који су ухапшени у акцији ”Нетворк” због сумње да су обљубили 12-годишњу дјевојчицу.

У Тужилаштву наводе да је обојици на терет стављено да су починили кривична дјела обљубе над дјететом млађим од 15 година, за које је запријећена казна од двије до 10 година затвора.

”Тужилац је ставио  приједлог за одређивање мјере притвора због постојања  основане бојазни које указују да ће осумњичени уништити, сакрити, измијенити или фалсификовати доказе или трагове важне за кривични поступак, и из разлога ванредних околности јер је ријеч о кривичном дјелу за које се може изрећи казна затвора од десет година, а које је посебно тешко с обзиром на начин извршења или посљедице кривичног дјела и што би пуштање на слободу осумњичених резултирало стварном пријетњом нарушавања јавног реда-узнемирењу јавности”, саопштило је ОЈТ Бањалука.

Осумњичени за обљубу дјевојчице спроведени у Тужилаштво

Осумњичени за обљубу дјевојчице спроведени у Тужилаштво

О приједлогу за одређивање мјере притвора одлучиће судија за претходни поступак Окружног суда у Бањалуци.

Подјсетимо, у акцији ”Нетворк” је ухапшено пет особа и то Н.Л., С.Д., Н.Б., А.Р. и О.Т. сви из Бањалуке. Четворици осумњичених на терет је стављено да су починили кривично дјело обљубе са дјететом млађим од 15 година, док је О.Т. осумњичен за искориштавање дјеце за порнографију.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина