ОЈТ Бањалука

Предложен притвор за 16 особа ухапшених у акцији ''Ескадрон''

  • Извор: АТВ
  • 30.05.2024. 08:49

Поступајући тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука предложио је притвор за 16 особа ухапшених у акцији „Ескадрон“ због трговине дрогом.

Притвор је предложен за Борислава Ђукановића (41), Миладина Лугић (41), Стефана Свјетлановића (28), Зорана Бркића (29), Владимира Малића (43), Владимира Максића (31), Александре Радочај (31), Дарке Пављука (40), Драгослава Јунгића (50), Дијане Палачковић (43), Горана Стојановића (32), Александра Ћутковића (52), Младена Ћутковића (29), Младена Трубајића (37), Бориса Максимчука (37) и Милоша Радаковића (36), сви из Бањалуке.

Приједлог за притвор заједно за приједлогом Суду за издавање потјернице упућен је и против осумњичених Н.Ј.(35) и М.Д. (38) који нису доступни органима гоњења.

Они су, како кажу из ОЈТ Бањалука, од почетка 2023. године до 28. маја ове године, вршила набавку, држали ради продаје, посредовали у продаји и продавали  опојне дроге  кокаин и марихуана корисницима на подручју Града Бањалука.

Осумњичени су због постојања основане сумње да су починили кривично дјело Неовлаштена производња и промет опојних дрога из члана 207. став 3. у вези са ставом 2. и ставом  1. КЗ РС и кривично дјело Омогућавање уживања опојних дрога из члана  208. став 1. Кривичног законика Републике Српске.

„Тужилац је упутио приједлог за одређивање мјере притвора  због опасности од бјекства,  постојања основане бојазни да би осумњичени боравком на слободи могли утицати на свједоке, те због постојања нарочитих околности које оправдавају бојазан да ће осумњичени поновити кривично дјело, сходно члану 197. став 1. тачка а. б. и в. Закона о кривичном поступку Републике Српске“, саопштено је из ОЈТ Бањалука.

О приједлогу за одређивање мјере притвора одлучиће судија за претходни поступак Окружног  суда  у Бањалука.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм