Ево гдје га је Џонић сакрио

Пронађен дио новца свирепо убијене породице Ђокић

  • Извор: Нова.рс
  • 25.09.2024. 17:23

Дио новца за који се сумња да га је пензионисани ватрогасац Горан Џонић из алексиначког села Моравац украо од брата Горана Ђокића којег је ликвидирао са породицом, пронађен је недавно, три године од свирепог злочина.

Ова информација добијена је од мајке убијеног Ђокића а потврђена је и у изворима блиским истрази.

"Џонићи су нам прве комшије, сазнала сам да им се покварила надзорна камера па се један од Горанових синова попео на таван да види шта није у реду. Како сам сазнала, на тавану испод греда пронашао је око три и по хиљаде евра за које они уопште нису знали па су претпоставили да их је Горан сакрио. Плашећи се да би могли да буду ухапшени као саучесници, јер су већ били у притвору са оцем, одмах су позвали полицију. Ја сам из моје куће то видјела па сам се распитала о чему се ради. Сигурна сам да је то новац који је украден од мог мртвог сина, а вјерујем да то није све, да је Горан негдје склонио још пара за шта његова породица можда ни не зна", казала је Стојанка Ђокић.

Удовица Шабана Шаулића отворила душу: Испричала како је сазнала да је пјевач погинуо

Удовица Шабана Шаулића отворила душу: Испричала како је сазнала да је пјевач погинуо

Ова информација провјерена је у добро обавијештеним изворима укљученим у овај случај који су потврдили да је валидна.

"Тачно је, пронађена је извјесна сума новца, не могу прецизно да кажем о ком се износу ради. Обавијештена је полиција и тужилаштво, обављен је увиђај и новац је преузет ради даље форензичке обраде како би се установило да ли на њима има биолошких трагова Ђокића што би потврдило сумњу да тај новац потиче из пљачке и троструког убиства. Врло је вјероватно да је то новац Горана Ђокића јер не постоји ниједно друго објашњење због чега би га Џонић сакрио на тако неприступачном мјесту, а да чак ни своју породицу не обавијести о томе. То се уклапа у цјелокупно његово поступање са украденим новцем који је сакривао одмах након злочина", рекао је добро обавијештени извор, преноси "Нова".

Према оптужници, Џонић је из братових кола украо 1.380.000 динара, 27.130 евра, 3.940 швајцарских франака и 1.850 долара. Тај новац пронађен је закопан у дворишту куће његовог сина и у гаражи. Одмах послије злочина рођаку је вратио 10.000 евра које је позајмио да би отплатио синову кућу гдје је сакрио остатак украденог новца.

Џонић је возило у којем је Ђокић био са супругом Горданом и двадесетпетогодишњом кћерком Лидијом у ноћи између 26. и 27. септембра 2021. године а која се враћала из посјете Стојанки зауставио недалеко од њене куће и замолио их да га одвезу до мјеста званог "Дудине Баре" на обали Мораве, како би наводно сипао гориво у мотоцикл који му је тамо остао.

Пензије ће бити веће за 4,6 одсто

Пензије ће бити веће за 4,6 одсто

Брата у возилу убија једним хицем, а у снаху и братаницу пуца два пута. Њихова тијела полива бензином а затим их одвлачи у оближњу јаму и лешеве покрива даскама. Братовим "фолксваген пасатом" одлази у забачено подручје у атару села Доња Трнава, узима новац који је Горан држао у аутомобилу а затим га пали. Скутером који је претходног дана оставио на том мјесту враћа се у Моравац и у кући свог сина Стефана сакрива украдени новац.

Горанова снаха Верица Ђокић одмах пријављује нестанак породице на молбу Горанове мајке Стојанке која се забринула јер их није могла добити на телефон. Послије интензивне потраге полиција 2. октобра проналази спаљено возило породице Ђокић у атару села Доња Трнава, а истог дана у јами на обали Јужне Мораве у селу Моравац и њихова угљенисана тијела. Двадесет дана касније ухапшен је Горан Џонић, његови синови Милан и Стефан те браћа Костадин и Александар Милошевић које је лажно оптужио да су му били саучесници. Послије пет мјесеци проведених у притвору, сви они бивају пуштени јер је установљено да је Џонић злочин починио сам.

Због тешког убиства из користољубља и недозвољеног држања оружја 13. јуна 2023. године Џонићу је првостепеном одлуком изречена доживотна робија. Његов бранилац Биљана Пешич изјављује жалбу али га Апелациони суд правноснажно осуђује на истоветну казну са правом на условну слободу послије 27 година.

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.