Градишка

Пронађена опојна дрога, једно лице лишено слободе

  • Извор: АТВ
  • 21.09.2024. 14:06

Једна особа је ухапшена у Градишци, а приликом претреса возила пронађена је дрога, речено је из полиције.

"Полицијски службеници Полицијске управе Градишка, предузимајући мјере и радње на сузбијању производње и промета опојних дрога, дошли су до сазнања да три непозната лица посједују одређену количину опојне дроге, врше дистрибуцију и да омогућавају другим лицима уживање исте на територији града Градишка.

Оперативним радом на терену од стране полицијских службеника пронађена су лица иницијала С.В., Џ.О. и К.Џ. сви из Добоја, те је извршеним тестирањем на присуство опојних дрога у организму утврђено је да су сва три лица позитивна на присуство опојних дрога, те је лице иницијала К.Џ. лишено слободе.

Уз сагласност дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бања Лука, а на основу наредбе Основног суда у Градишци извршен је претрес возила које користе осумњичена лица, којом приликом је пронађена одређена количина прашкасте бијеле материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу ''Спид'', одређена количина сухе биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „Сканк“, 10 комада таблета ''Екстази'', као и други предмети који се могу довести у везу са извршењем кривичног дјела", наводе из ПУ Градишка.

О свему наведеном обавијештен је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука који је наложио да се по комплетирању предмета против лица К.Џ. достави извјештај о почињеним кривичним дјелима „Неовлаштена производња и промет опојних дрога“ и „Омогућавање уживања опојних дрога“, док су лица С.В. и Џ.О. прекршајно санкционисана по члану 17. Закона о јавном реду и миру. 

Полицијска управа Градишка наставиће и даље са овим активностима, те апелује на све грађане да евентуална сазнања у вези злоупотребе опојних дрога пријаве полицијским службеницима, како би заједничком сарадњом грађана и полиције заштитили животе младих.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:00 Револуције 1917 (Р)

    Револуције 1917 (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Одметница (12+) (Р)

    Одметница (12+) (Р)

  • 17:50 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:20 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.