Више јавно тужилаштво

Проширена оптужница против родитеља дјечака убице из Рибникара

  • Извор: Б92
  • 25.10.2024. 10:48

Више јавно тужилаштво у Београду поднијело је Вишем суду у Београду проширење оптужнице против Владимира и Миљане Кецмановић, због сумње да су извршили кривично дјело Запуштање и злостављање малољетног лица.

Главни јавни тужилац ВЈТ у Београду Ненад Стефановић прецизира да је до проширења оптужнице дошло након прикупљања свих релевантних доказа у току кривичног поступка против окривљених, који је тренутно у фази главног претреса пред Вишим судом у Београду, против Владимира Кецмановића због кривичног дјела Тешко дјело против опште сигурности, а против Миљане Кецмановић због кривичног дјела Недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Стефановић указује да постоји оправдана сумња да су они у периоду од 30. априла 2022. године до 3. маја 2023. године грубим занемаривањем своје дужности васпитавања, запустили своје малољетно дијете, које је 3. маја 2023. године употребом ватреног оружја лишило живота радника обезбјеђења у Основној школи Владислав Рибникар и деветоро ученика те школе, као и јер је тешко повриједило наставницу историје и још петоро ученика.

"Због фазе поступка у којој је искључена јавност одлуком Вишег суда у Београду, детаље проширења оптужнице не могу да износим, али указујем да је управо инкриминисано понашање родитеља резултирало овим незапамћеним, трагичним догађајем од 3. маја 2023. године у ОШ Владисав Рибникар”, закључује Главни јавни тужилац ВЈТ у Београду.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:30 Народ прича (Р)

    '‘Народ прича (Р)и (Р)

  • 12:55 Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    ''Серија: Авионџије (Р)

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.