Акција ”Крос”

Радинковићу предложен једномјесечни притвор

Окружно јавно тужилаштво у Бањалуци затражило је одређивање једномјесечног притвора Ненаду Радинковићу (36) из Бањалуке, који је ухапшен у акцији ”Крос” због сумње да је украо квад у Лакташима.

Како наводе у ОЈТ Бањалука Радинковићу се на терет ставља да је починио кривично дјело тешке крађе.

”Осумњичени је у ноћи између 18. и 19. септембра у мјесту Алексићи код Лакташа, у намјери противправног присвајања туђе ствари, дошао до куће власништво Р.Ј., те ушао у гаражу која је у изградњи, гдје је употребом физичке снаге из гараже изгурао четвероточкаша (квад), након чега је неутврђеног дана исто ставио у погон и одвезао на непознату локацију”, саопштило је тужилаштво.

Додају да је притвор предложен због опасности од бјекства осумњиченог, те због постојања основане бојазни  да ће ометати кривични поступак утицајем на свједоке.

Ухапшен због крађе квада - Радинковић спроведен у ОЈТ Бањалука

Ухапшен због крађе квада - Радинковић спроведен у ОЈТ Бањалука

О приједлогу за одређивање мјере притвора одлучиће судија за претходни поступак Основног  суда у Бањалуци.

Радинковић је познат као вишеструки преступник. У мају ове године је хапшен и притворен због сумње да је отео Х.Н. кога је наводно заточио у викендици. Потом је за његову слободу тражио велики износ новца. Преко брата од жртве примио је 42.000 евра у криптовалути и то посредством треће особе.

Радинковић спроведен иза решетака, пријети му до 10 година затвора

Радинковић спроведен иза решетака, пријети му до 10 година затвора

Широј јавности Радинковић је познат по саобраћајној несрећи у којој је погинуо Никола Ђуровић из Бањалуке. Због те несреће Радинковић је осуђен на четири године затвора. Послије пресуде је побјегао у Француску гдје је хапшен 2013. године због кријумчарења веће количине оружја. Због тога случаја је осуђен на осам година затвора. Будући да се није појавио на издржавању казне за саобраћајну несрећу за њим је била расписана потјерница по којој је 2018. године ухапшен у Бриселу и изручен у БиХ.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: