Расте број страдалих у поплавама у ФБиХ

  • Извор: Кликс
  • 05.10.2024. 00:19

Апокалиптични призори, катастрофалних поплава, одрона и клизишта у сливу ријеке Неретве. Најкритичније је у Јабланици гдје је, према посљедњим подацима страдало 19 особа. Поплаве и клизишта су и у Коњицу и Кисељаку. Спасилачки тимови трагају за несталима.

На подручју Фојнице према посљедњим информација погинуле су три особе, потврђено из Цивилне заштите.

Начелник Фојнице Сабахудин Клисура након данас веома тешког дана и обиласка поплављених подручја казао је да је доста подручја без струје, али и да су нажалост угашена три живота.

- Најблаже речено стање у овим опшинама је алармантно. Јутрос од пола три сам био на терену са полицијским службеницима, будили смо људе, не знајући шта ће се догодити - казао је Клисура.

Ујутро у седам сати биће одржан кризни штаб те ће бити подузете све активности на оспособљавању путне комуникације како би се приступило угроженим кућама, породицама.

Дамир Шабановић, начелник Општине Јабланица огласио се поводом разорних поплава у којима је у тој општини, према посљедњим подацима, живот изгубило 17 особа.

- Нажалост, велики је број настрадалих након олујне кише, трагамо за несталима. Породицама настрадалих упућујем искрене изразе најдубљег саучешћа и подршке. Од раних јутарњих сати, на терену је велики број спасилаца и механизације - навео је он.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:15 Добро дошли у Акапулко (16+)

    'Добро дошли у Акапулко' је америчка акциона комедија из 2019. године у режији Ивана Гиљерма.

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм