Користољубље

Скитнице оптужене за брутално убиство Кисина

Окружно јавно тужилаштво у Бањалуци подигло је оптужницу против Драгана Јелаче (48) из Челинца, Двида Костића (46) и Валентине Стојановић (20) из Лакташа због тешког убиства Саше Кисина (49), кога су брутално претукли у напуштеној кући.

Злочин се догодио 13. маја ове године око 21 часова у улици Јована Дучића у Бањалуци. Према оптужници Јелача, Костић и Стојановићева су Кисина убили из користољубља, као саизвршиоци.

”У напуштеној кући, коју су неовлаштено користили, а у којој се налазио Кисин оптужени су заједно и по претходном договору у намјери да од њега одузму новчаник с новцем и да га лише живота. Након вербалног сукоба са оштећеним физичком снагом су, ударајући га рукама и ногама по глави и тијелу, нанијели вишеструке повреде усљед који је преминуо у УКЦ Републике Српске”, наводи се у оптужници, додајући да су му након батинања узели новчаник.

Појашњава се да су жртви нанијели повреде у виду прелома костију лица, крова и основице лобање, преломе ребаре и друге повреде усљед којих је наступио тешки трауматски хиповолемични шок па је у 3.25 часова подлегао у УКЦ Српске.

Оптужени су познати као скитнице, склоне конзумацији наркотика и алкохола. У вријеме сви су били под дејством алкохола и Јелачи је измјерено 2,4 g/kg у крви, Стојановићевој 1 g/kg, а Костићу 1,72 g/kg.

Злочин је откривен након што су се из куће чула бука и свађа. Интревенисала је патрола полиције и у кући су затекли Кисина како лежи у бесвјесном стању са видним повредама по цијелом тијелу. Осумњичени су затечени у кући и на обући и одјећи су им били видљиви трагови крви.

Оптужницу је потврдио Окружни суд у Бањалуци.


Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Ћирилица

    Ћирилица

  • 23:20 Мочвара (16+)

    "Мочвара" је напета прича о низу серијских убистава у Београду, пуна обрта и неочекиваних расплета. Инспектор Никола, којег тумачи Горан Богдан, покушаће са својим колегама да ријеши тежак случај пред каквим се београдска полиција досада није сусрела.

  • 00:20 Ноћни програм

    Ноћни програм