Бијељина

Софренић злоупотријебио положај: Радио за Фудбалски савез, а дневнице наплаћивао Центру за социјални рад

  • Извор: АТВ
  • 19.09.2024. 18:14

Милорад Софренић који је данас ухапшен терети се за продужено кривично дјело злоупотреба службеног положаја или овлаштења а због постојања основане сумње да је у периоду од 2018. до 2020. године у својству директора Центра за социјални рад истовремено обављао и функцију члана Извршног одбора Фудбалског савеза БиХ, речено је из Окружној јавног тужилаштва Бијељина.

Како су додали, Софренић је осумњичен да је користио службено возило Центра за социјални рад, одлазио на службена путовања обављајући послове за Фудбалски савез гдје је наплаћивао дневнице и накнаде трошкова доласка на сједнице Извршног одбора а истовремено је за то сачињавао налоге за службена путовања испред Центра за социјални рад и наплаћивао дневнице у Центру за социјални рад.

"М.С. је осумњичен да је током 2020. године као директор  додјељивао средства намијењена за исплату једнократних новчаних помоћи лицима у стању социјалне потребе и то лицима која такве захтјеве нису подносила, односно нису испуњавали услове за то, на који начин је причињена штета буџету Бијељине али и ускраћивања права лицима која су имала права на то“, наводе из ОЈТ.

Како додају, истрага је проширена на још осам лица.

"Сви они се налазе на криминалистичкој обради у ПУ Бијељина, а осумњичени су: С.Г., Д.М., Ј.Ј., М.М., П.С., М.С., С.П., и А.Б. због сумње да су током 2020. починили кривично дјело несавјестан рад у служби“, навели су из ОЈТ.

Како су додали, по наредби Основног суда у Бијељини данас је извршен претрес куће и других просторија које користи М.С. као и службених просторија Центра за социјални рад.

"Том приликом је одузета велика количина материјалне документације“, наведено је.

Осумњичени М.С. је ухапшен те ће у законском року бити предат у даљу надлежност ОЈТ Бијељина.

"Све досадашње активности проведене су под надзором поступајућег тужиоца у сарадњи са Полицијском управом Бијељина“, закључили су из ОЈТ Бијељина.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:20 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:05 Серија: Ред Рок (12+)

    ''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:35 Ноћни програм

    Ноћни програм