Ниш

Шок: Оптужени за убиство мале Данке ће изаћи на слободу?

  • Извор: Б92
  • 21.10.2024. 14:41

Уколико Апелациони суд у Нишу усвоји жалбе двоје адвоката који бране С. Ј. и Д. Д, који су оптужени за убиство Данке Илић (2), њих двојица ће након скоро седам мјесеци притвора изаћи на слободу, пише "Б92".

Наиме, након примања оптужнице које је Више јавно тужилаштво у Зајечару доставило и адвокатима оптужених, адвокати су уложили жалбу на притвор Апелационом суду тражећи да се њихови брањеници пусте на слободу јер, како наводе, више нема законског основа да остану иза решетака.

Адвокат Живадин Богдановић, који заступа оптуженог С. Ј, потврдио је за Курир да је уложио жалбу.

Русија о Трамповој

Русија о Трамповој "пријетњи": Узаврело у завршној фази америчке предизборне кампање

"Уложио сам жалбу Апелационом суду у Нишу. Жалба се темељи на основу оптужнице зајечарског Вишег тужилаштва. У оптужници дословно пише да је мој брањеник С. Ј. у притвору 'да не би утицао на свједоке'. С обзиром на то да су сви свједоци саслушани, жалба је оправдано уложена",  каже Богдановић.

Међутим, по мишљењу зајечарских адвоката, тешко да ће се С. Ј. и Д. Д. наћи на слободи имајући у виду тежину кривичног дјела за које се терете, као и узнемирену јавност.

Подсјетимо, оптужени се оптужницом терете за тешко убиство за које је запријећена казна доживотног затвора.

Поскупио паркинг у још једном граду Српске

Поскупио паркинг у још једном граду Српске

Они се оптужницом терете да су 26. марта у Бањском Пољу код Бора, најприје аутом ударили дјевојчицу Данку Илић која је сама изашла на пут, након чега ју је оптужени Д. Д. задавио рукама, па су тијело бацили на депонију.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Ћирилица

    Ћирилица

  • 23:20 Мочвара (16+)

    "Мочвара" је напета прича о низу серијских убистава у Београду, пуна обрта и неочекиваних расплета. Инспектор Никола, којег тумачи Горан Богдан, покушаће са својим колегама да ријеши тежак случај пред каквим се београдска полиција досада није сусрела.

  • 00:20 Ноћни програм

    Ноћни програм