Настао хаос

Срби покушали да опљачкају златару у Швајцарској, па се сукобили са полицијом

  • Извор: Телеграф
  • 16.07.2024. 09:48

Двојица држављана Србије (48 и 34), као и двојица држављана Хрватске, ухапшени су почетком јула у швајцарском граду Лугану након покушаја пљачке златаре.

До покушаја пљачке дошло је 2. јула око 11.40 сати у златари Таледа.

Полицајац из Лугана испалио је два хица током ужурбане интервенције. Према првим реконструкцијама, један хитац је погодио врата златаре у висини ручке и одатле се одбио и завршио о унутрашњи зид радње, неколико метара од улаза.

Други хитац је вјероватно испаљен убрзо након тога, грешком, током туче између једног од разбојника и самог полицајца.

Срећом, нико није повријеђен.

Објављен нови видео атентата на Трампа: Нападач снимљен како пузи по крову одакле је пуцао

Објављен нови видео атентата на Трампа: Нападач снимљен како пузи по крову одакле је пуцао

Према ријечима свједока, метак је тада пронађен на јавном путу десетак метара даље. До физичког сукоба дошло је у улици Виа Песина док је било присутно на десетине људи и снимљен је из више углова. Неки пролазници су такође интервенисали да помогну полицајцу. Када је злочинац прикован за земљу, проломио се спонтан аплауз.

Швајцарски медији објавили су снимак на ком се виде четири мушкарца са Балкана који покушавају да опљачкају златару када се појављају полицијски службеници који их опкољавају.

Разбојнике су, како се наводи, случајно ухватили полицајци на бициклима.

Када је полиција стигла, лопови су, вјероватно наоружани, објема рукама отимали драгуље изложене у излогу. Чим су схватили шта се дешава, двојица полицајаца су одмах оставили бицикле и извукли оружје, наредивши пљачкашима да се предају. Управо у овој првој фази пљачке, један од њих, држећи у руци торбу са украденом робом, успио је да побјегне, али убрзо је ухваћен, пренијели су медији.

Индијац посјечен скалпелом, за нападачем се трага

Индијац посјечен скалпелом, за нападачем се трага

За неколико минута стигла је и подршка полицајцима који су одвели ухапшене у станицу, а касније испитани су и први свједоци, а биће прегледане и фотографије и видео снимци са надзорних камера из продавнице.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: