Бијељина

Суграђанина покушао прегазити, па запалити: Бијељинцу затражено продужење притвора

Окружно јавно тужилаштво у Бијељини затражило је продужење притвора за Д.О. из тог града осумњиченом за покушај убиства Ц.М., кога је "фиатом" покушао прегазити испред џамије у Бијељини, да би након тога покушао да га запали помоћу спреја и упаљача.

У тужилаштву наводе да је Д.О. осумњичен за покушај убиства, те недозвољено посједовање оружја и дроге, будући да су приликом претреса у његовом стану пронађени бомба, стартни пиштољ, импровизована лабораторија за узгој марихуане са стабљиком индијске конопље.

Цијели случај одиграо се 27. септембра око 22.30 часова испред џамије у Бијељини. Налет аутомобила на Ц.М. је снимљен надзорним камерама, а наводно постоје и снимци из мобилних телефона више свједока.

У ранијем рјешењу за притвор се наводило да је Д.О. око 22.35 часова аутомобилом дошао до улаза у двориште џамије, гдје се у том тренутку налазио Ц.М. Када га је уочио, Д.О. је великом брзином аутомобилом кренуо према Ц.М. и ударио је у ивичњак поред капије џамије, због чега се Ц.М. почео измицати и бјежати. Осумњичени је возилом кренуо за њим, како би га ударио, али се Ц.М. бацио у страну да би избјегао ударац, а Д.О. је аутом ударио у ћошак џамијске ограде.

Аутом покушао прегазити суграђанина пред џамијом

Аутом покушао прегазити суграђанина пред џамијом

"Након тога Д.О. је изашао из аутомобила и кренуо према Ц.М. Онда се вратио и из аута узео спреј, који је уз употребу упаљача, попрскао према Ц.М. усљед чега је дошло до стварања пламена, дужине око два метра. То су видјела четири свједока који су викали Ц.М. да се склони, јер ће га запалити", наводило се у приједлогу за притвор.

Продужење притвора затражно је због бојазни да ће Д.О. поновити или довршити покушано дјело, те због узнемирења јавности.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:05 Филм (12+)

    ''Филм (12+)

  • 00:35 Ноћни програм

    Ноћни програм