Ово се све чешће дешава

Туристима из Белгије украден кампер у БиХ: ''Остали смо само у шортсу и хаљини''

  • 28.05.2024. 17:41

БиХ се суочава с новим валом крађа кампер возила, чији су власници углавном страни туристи. У протеклих пад дана забиљежена је крађа овог возила на популарном туристичком одредишту у Херцеговини пише Црна-Хроника.

Посљедњи инцидент догодио се у близини водопада Кравице у Љубушком, гдје је кампер возило белгијских туриста нестало. Туристи су одмах пријавили крађу локалној полицији која је започела истрагу. Овај случај је посебно забрињавајући јер је водопад Кравице познат по безбједности и миру.

Валтер (70) и Росе (68) из Белгије су остали дословно у шортсу и хаљини, јер све им је однесене. Док се пар из Антверпена пењао на водопад, лопови су побјегли са њиховим новим возилом.

“Није нам остало ништа. Уколико неко примјети ово кампер возило или овакво слично да је већ офарбано, да одмах обавијести полицију” – поручили су огорчени туристи.

У међувремену, друштвене мреже су преплављене апелима за помоћ у проналажењу украдених возила. Фотографије и информације о камперима брзо се шире, а грађани су позвани да обавијесте власти ако примијете нешто сумњиво.

Очекује се да ће се у наредним данима појачати напори на сузбијању ове врсте криминала, а власти су оптимистичне да ће уз помоћ грађана и модерних технологија успјети ријешити ове случајеве и вратити украдена возила њиховим власницима.

(Фото: Црна Хроника)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: