Грачаница

Ухапшен Албанац: Напао Србина јер не зна албански, псовао му српску мајку

  • Извор: СРНА
  • 29.05.2024. 14:05

Косовска полиција привела је Албанца и одређен му је притвор од 48 часова због сумње да је физички напао Дамњана Шабића на његовом радном мјесту у тржном центру "ЕТЦ" у Грачаници.

Шабић, који је напад пријавио полицији, рекао је да је нападнут на националној основи, јер није знао албански језик.

Он је испричао да се напад догодио након што је Албанац ушао у тржни центар и питао га да ли зна албански или енглески, на шта је Шабић одговорио да не зна, али га је услужио.

Албанац се након сат и по вратио у тржни центар и Шабићу се обратио на српском поручивши "ти и ја се познајемо", а потом га ухватио за руку и почео да га вуче кроз продавницу.

Каран: Припадници МУП-а у мировним мисијама су наши амбасадори

Каран: Припадници МУП-а у мировним мисијама су наши амбасадори

"Почео је да ми прети, да ме псује, ухватио ме је за руку, вукао ме је, не буквално, али насилно одгуривао по маркету. Говорио ми је како изигравам патриоту, како не знам албански, пријетио да ће ме убити и псовао српску мајку", испричао је Шабић.

Он је потом случај пријавио полицији, која је идентификовала нападача и ухапсила га, а Шабић је у међувремену дао отказ у тржном центру из страха за безбједност.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм