Врховни суд

Укинута ослобађајућа пресуда Бањалучанину оптуженом за полно насиље над дјететом

Врховни суд Републике Српске укинуо је ослобађајућу пресуду А.Ш. (45) из Бањалуке по оптужници за два кривична дјела полног насиља над дјететом, те четири кривична дјела насиља у породици над дјецом и бившом супругом, те поступак вратио на ново суђење Окружном суду у Бањалуци.

Секретар Врховног суда Јелена Деспотовић каже за АТВ да је пресуда укинута након што је судско вијеће уважило жалбу тужилаштва.

”Укинута је првостепена пресуда, којом је А.Ш. ослобођен кривице, и поступак је враћен Окружном суду у Бањалуци на поновно суђење”, рекла је Деспотовић.

У оптужници се наводило да се А. Ш. од априла 2016. до јула 2017. године у више наврата, у циљу задовољења полних нагона, починио полне радње над својим малољетним кћеркама (2008. и 2009. годиште) тако што је поред њих лежао без доњег веша, ходао го по кући и слично. На терет му је стављено и да је у више наврата дрским и безобзирним понашањем вербално и физички нападао бившу супругу и њихово троје малољетне деце, које је ударао каишем по рукама.

У првостепеној пресуди се наводило да тужилаштво није успјело да докаже наводе оптужнице. У образложењу се наводило да су одређени докази били незаконити, те да се на њима није могла заснивати судска одлука. Помињано је и како се радило о веома комплексном случају и конфликтном разводу брака.

Ради заштите жртава суђење у овом предмету је било затворено за јавност.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Бизнис клуб

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.