Пожар

Ватрогасци спријечили катастрофу у Дервишима, изгорјеле тоне робе

  • Извор: Глас Српске
  • 19.09.2024. 10:36

У гашењу пожара у бањалучком насељу Дервиши учествовало је девет возила и 22 ватрогасца коју су надљудским напорима савладали пожар. Штета је велика, а о узроцима избијања пожара не могу да говорим.

Истакао је то командир Ватрогасне бригаде Бањалука Мирослав Малинић и додао да је пожар у којем је изгорјело складиште фирме „Тропик“ стављен под контролу и угашен око 2.45 часова. 

Погледајте посљедице пожара у Дервишима

Погледајте посљедице пожара у Дервишима

- Пожар је био великих размјера и била је опасност да се пренесе на друге објекте. Циљ нам је прво био да спријечимо његово ширење на сусједне хале и друге објекте и ставимо га под контролу. Дојава је била у 20.40 часова и у року од три минуте у Дервише је стигла прва екипа. Одмах смо тражили помоћ и брзо су стигле и друге екипе - рекао је Малинић.

Нагласио је да је пожар у року 20 минута стављен под контролу, односно спријечено је његово ширење.

- Пожар је у великом дијелу угашен јутрос око 2.45 минута и  повукли смо са терена већи дио снага, али  смо остали да дежурамо. Сада гасимо заостала жаришта, само се дими, нема отвореног пламена - рекао нам је Малинић.

Појаснио је  да је током пожара пала кровна конструкција објекта са панелима  на пожариште и то представља  опасност за ватрогасце на терену.

- Мора да се води рачуна о безбједности ватрогасаца. Заостала жаришта гасимо дијелом  изнутра, а једна екипа гаси с љестава са висине да не би угрозили животе  -  рекао је Малинић.

Локализован пожар у Дервишима, штета огромна

Локализован пожар у Дервишима, штета огромна

Према његовим ријечима у складишту су горјеле и плинске боце, виљушкари као и разне конзерве, парфеми и друга роба.

- Конзерве када се загрију, као и боце, експлодирају, али то нису биле велике и страшне експлозије. Успјели смо да савладамо ватру. Изгорјела је хала складишта, док смо спасили кухињу која је ту била наслоњена - рекао је Малинић.

Мјештани који живе у близини испричали су да је била велика ватра и  да од топлоте нису могли да стоје испред куће.

- Од топлоте су ми се ролетне на прозорима искривиле и бојао сам се да се не запали кућа. Било је то страшно гледати и ватра се брзо ширила, а пламен је ишао метрима увис и куљао је огроман дим. Срећа да се није проширило - рекао је један мјештанин који живи у близини  не желећи да му помињемо име.

Вукановићева порука Станивуковићу: Издајниче, згазићу те! На мртвима градиш кампању

Вукановићева порука Станивуковићу: Издајниче, згазићу те! На мртвима градиш кампању

Радници “Тропика” који су се окупили испред изгорјелог складишта нису могли да дају изјаве за медије.

Према непотврђеним информацијама у складишту се налазила огромна количина робе са палетама тешким и од по тону. Било је ту разне прехрамбене робе, козметике, конзерви, уље, плинских боца и друго, пише Глас.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    'Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 20:50 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:35 Страначка хроника

    'Страначка хроника

  • 21:40 Серија: Авионџије (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)