Тужилаштво КС

Затражен притвор за малољетника, 49 пута послао лажну дојаву о постављеној бомби

  • Извор: Кликс
  • 16.10.2024. 14:20

Поступајући тужилац Тужилаштва КС предложио је судији за малољетнике Општинског суда у Сарајеву одређивање једномјесечног притвора малољетнику који се сумњичи за кривична дјела угрожавање безбједности и лажно пријављивање.

Притвор му је предложен у складу за Законом о заштити и поступању за дјецом и малољетницима у кривичном поступку ФБиХ и то због опасности да би боравком на слободи могао поновити кривично дјело.

Шеснаестогодишњак се сумњичи да је у у протеклих 11 дана 49 пута лажно дојавио да су постављене бомбе у више средњих школа у Сарајеву, упућујући пријетеће поруке на њихове имејл адресе.

Ухапшена два малољетника због лажних дојава о постављеним бомбама

Ухапшена два малољетника због лажних дојава о постављеним бомбама

Подсјетимо, полицијски службеници Управе полиције МУП-а КС су у току ноћи под надзором тужиоца Кантоналног тужилаштва КС ухапсили још два малољетника за које постоји основ сумње да су јучер, али и раније, лажно дојавили постојање експлозивне направе у средњим школама и другим објектима на подручју КС.

Раније су Федерална управа полиције и Министарство унутрашњих послова КС у сарадњи са Обавјештајно-сигурносном агенцијом идентификовали двије особе које су дојављивале бомбе у сарајевским школама.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Народ прича

    ''Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.