Сарајево

Због пропуштања суспензије наставника блудника, оптужени директор школе и чланови одбора

Општински суд у Сарајеву потврдио је оптужницу против Омера Беговића, директора ОШ ”Грбавица, те предсједнице и члана школског одбора Аземине Мацић и Енесе Павловић, због злоупотребе службеног положаја у случају суспензије наставника физичког васпитања који је био оптужен, а касније и осуђен за блудне радње.

Кантонално тужилаштво у Сарајеву Беговића терети да је од 14. марта до 28. августа 2018. године као директор школе пропустио суспендовати наставника физичког, иако је знао да је оптужен за кривично дјело блудне радње.

”Због недоношења одлуке о суспензији из наставног процеса до окончања кривичног поступка, терети се да да му је прибавио незакониту корист у виду права које му не припада”, саопштило је Кантонално тужилаштво у Сарајеву.

Пеедсједница школског одбора ОШ ”Грбавица” Аземина Мацић и члан одбора Енеса Павловић оптужене су да су у децембру 2021. године без потребне већине чланова школског одбора од најмање три гласа донијеле одлуку о одобравању неплаћеног одсуства на једну годину за истог наставника због одласка у Шведску ради пружања његе блиском сроднику, без да је пружио адекватне доказе којим би испунио ово право.

Поступајући тужиоци предложили су суду забрану вршења дужности одговорне особе и дјелатности наставника у образовној установи у трајању од једне године оптуженом Омеру Беговићу, док је Аземини Мацић и Енеси Павловић предложена забрана вршења функције у тијелима формираним у вези са образовним процесима у трајању од једне године. За главни претрес предложено је саслушање 14 свједока и извођење око 80 материјалних доказа”, наводе у тужилаштву.

Појашњавају да је овај предмет формиран, између осталог, и на основу инфомација и доказа достављених од Уреда за борбу против корупције Кантона Сарајево.


Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Народ прича

    ''Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.