Превара

Жена га насамарила и ојадила за 17.000 КМ

  • Извор: Агенције
  • 06.11.2023. 09:20

Један мушкарац из Хрватске био је жртва преваре у којој је остао без више од 17.000 КМ.

Наиме непозната жена назвала је мушкарца те га обавијестила да је зарадио 5.000 евра на биткоину и путем видео позива затражила да јој покаже личну карту и банковну картицу с обје стране.

Потом је од њега тражила да уђе у апликацију мобилног банкарства и прочита број који се тамо појавио, утврдила је бјеловарско-билогорска полиција.

Насамареног мушкарца је истог дана навече банка обавијестила да су примијетили сумњиве трансакције по његовом текућем рачуну те су му блокирани банковна картица и интернет банкарство.

Сљедећи радни дан у пословници своје банке сазнао је да је путем интернет банкарства затражен брзи кредит у износу од 7.500 евра који је уплаћен на његов текући рачун.


Хајди Клум потпуно гола

Хајди Клум потпуно гола

Истог дана су проведене двије трансакције у износу од 1.950 и 6.800 евра на рачун друге банке и на дигиталну банковну платформу чиме му је причињена штета у износу од 8.750 евра.

Бјеловарско-билогорска полиција упозорила је да је ријеч о још једном од облика рачунарске преваре те моле грађане да никоме не показују и не достављају своје личне документе који могу послужити за идентификацију.

Полиција посебно упозорава грађане да не откривају податке са својих банковних картица или као у овом случају путем видео позива непознатим особама дају на увид све оно што може послужити за такве облике пријевара.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: