Њемачка

Жртве тројке из БиХ и данас живе у страху

  • Извор: Независне
  • 23.09.2024. 22:35

У Регионалном суду у Штутгарту настављено је суђење тројици држављана Босне и Херцеговине (31, 45, 51) који се терете за 29 провалних крађа гд‌је су однијели плијен који се мјери стотинама хиљада евра.

Једна од власница куће, која је доживјела велики шок, али и која је највише оштећена, свједочила је на данашњем рочишту. Она тврди да баш попут ње, и друге жртве ових бескрупулозних лопова и данас живе у страху.

Према њеним ријечима, њој је током провале у кућу нестало 60.000 евра:

"То је било касно поподне, новембра, 2023. године. Након свега што сам преживјела и дан данас живим у страху", рекла је она.

Иначе, како преносе њемачки медији, пресуда се очекује у најкраћем року јер су сва тројица признала д‌јело које им се ставља на терет. Они су се тако нагодили са Тужилаштвом, а свакако их чекају вишегодишње затворске казне, које неће бити дуже од шест година, што је уједно и дио нагодбе.

Подсјетимо, њих тројица су мјесецима пљачкали на подручју њемачког Лудвигсбурга и нису бирали шта ће украсти. Узимали су све што им је долазило под руку: новац, накит, драгоцјености. Све провалне крађе изведене су у истој области.

Иначе, оптужница их терете да жртвама нису нанијели само материјалну штету, већ и психолошку, јер многи од њих и данас живе у страху.

Иначе, како преносе њемачки медији, до њиховог хапшења дошло је детаљном истрагом њемачке полиције, која је у међувремену прикупила и велики број оптужујућих доказа. Претпоставља се да је ова јака, скоро па необорива оптужница и главни разлог њихове нагодбе.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: