НБА

Блокада која је умало изазвала тучу Миличића и Мутомба: ''Немој да те посложим овдје''

  • 30.09.2024. 18:16

Легендарни НБА центар Дикембе Мутомбо је данас изгубио борбу са раком мозга, али је оставио је неизбрисив траг у историји кошарке, како кроз своје врхунске одбрамбене способности, тако и кроз дуговјечну каријеру.

Мутомбо је био познат по својој препознатљивој гестикулацији – одмахивању прстом послије блокаде – која је постала симбол његове доминације у рекету.

Управо та гестикулација довела је до малог сукоба њега и Дарка Миличића. У жару борбе, Миличић је успио да узастопно блокира шутеве Мутомба и Трејсија Мекгрејдија, што је изазвало бурну реакцију искусног центра.

Мутомбо је покушао да "постави на мјесто" свог млађег колегу, пријетећи му подигнутим кажипрстом, али је Миличић остао прибран и чак иронично одговорио смијешком.

Преминуо легендарни Дикембе Мутомбо

Преминуо легендарни Дикембе Мутомбо

У каснијем интервјуу, Миличић је открио да је инцидент заправо почео због физичког контакта на терену, гдје је Мутомбо покушао да га савлада агресивним маневром.

- Није рампа била то што је започело све, иако то људи мисле. Повод је било то што сам га ја чувао, а да је он против младих играча имао варијанту да дигне лакат, па ти набије лакат у гркљан, па те као 'зида'. Дигао је лакат, 'зидао' ме је, али сам га ја 'креснуо' лактом по бубрезима, два пута лактом из све снаге. Нисам га ударио, већ сам га очешао. Судија је наравно свирао фаул, он је спустио лопту и подигао прст. Ништа га не разумијеш шта прича - рекао је Миличић.

Миличић, међутим, није устукнуо, узвраћајући лактом у борби за позицију, што је довело до њихове конфронтације.

- Погледао сам га и помислио ' Таман сам први пут добио шансу, а види овог Индијанца. Немој ти брате, да те сложим сад овдје, добићу суспензију, нећу играти више никада у животу. Гдје си ме ти сад нашао краљу, први пут сам добио шансу, онај лудак ме пустио да играм, срећан, залијепио Трејсија, њега, дао неки шут, неко лудило, и овај креће на мене. А, ништа не можеш да га сконташ на том афричком-енглеском - присјетио се Миличић у "Јао Миле" подкасту.



Пратите нас и путем Вибера

  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:25 Страначка хроника

    ''Страначка хроника

  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Ћирилица

    Ћирилица

  • 23:30 Црна Свадба (16+)

    Црна Свадба (16+)