Туча навијачких група

Детаљи хаоса у Берлину: Навијачу се боре за живот

  • Извор: Телеграф
  • 26.05.2024. 09:04

Велики скандал догодио се у Берлину у ноћи између суботе и недјеље када су се сукобиле двије групе грчких навијача, присталице Панатинаикоса и Олмпијакоса, који су дошли да прате Фајнал фор Евролиге који се одржава у главном граду Њемачке.

Наиме, према релевантној објави Берлинер Зеитунга, до жестоке туче дошло је у Прензлауер Бергу, што је изазвало велику полицијску акцију у суботу током ноћи. Према подацима надлежних, 12 особа је повријеђено на жељезничкој станици Прензлауер Аллее - девет лакше, двије теже, док се једна и даље бори за живот.

Полиција и надлежне службе су обавијештени мало прије 23 часа (по локалном времену) и, одмах реаговале на "инцидент са масовним повредама", како је у почетку окарактерисана дивља туча, на лице мјеста послато је неколико амбулантних возила. Ситуација на терену је у почетку била веома тешка за процјену, како су навеле власти. Полиција која је стигла на жељезничку станицу Прензлауер Аллее имала је потешкоћа да обузда људе умијешане у тучу.

Хаос у Берлину: Масовна туча навијача Панатинаикоса и Олимпијакоса

Хаос у Берлину: Масовна туча навијача Панатинаикоса и Олимпијакоса

Према првим извјештајима, за сада непознати број људи се сукобио. Новинар "Берлинер Зеитунга" извијестио је са лица мјеста да је очигледно ријеч о тучи између навијача. Полиција је опколила око 70 људи на станици.

Међутим, велики број учесника у сукобу успио је да побјегне у непознатом правцу.

"Још увијек нисмо у могућности да пружимо информације о узроцима насилног сукоба“, рекао је портпарол полиције за Берлинер Зеитунг у раним јутарњим сатима.

Да подсјетимо, Панатинаикос је прошао у финале Фајнал фора елитног такмичења и од 20 часова ће играти против Реал Мадрида. Претходно, од 17 часова ће Олимпијакос и Фенербахче одиграти утакмицу за треће мјесто.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: