Други пораз Нагетса

Јокићев 41 поен недовољан за тријумф Денвера над Клиперсима

  • Извор: АТВ
  • 27.10.2024. 08:46

Кошаркаши Денвер Нагетса изгубили су Лос Анђелес Клиперса 109:104 у другој утакмици нове сезоне. Јокићевом тиму је ово други пораз у исто толико мечева у новој кампањи.

Никола Јокић је постигао 41 поен, убацио седам тројки, што му је нови рекорд каријере по броју погођених шутева ван линије 7.24, али Нагетси нису успјели да сломе отпор Клиперса и на крају су изгубили у неизвјесном финишу.

Јокић је на крају био трагичар, пошто је на 20 секунди до краја промашио једно од два слободна бацања за изједначење, а потом није успио да погоди тројку за продужетак у посљедњим секундама утакмице.

Никола је покушао све, његовом серијом је екипа преузела контролу над утакмицом и чинило се да ће остварити побједу када су повели 87:80. Ипак, у том моменту је заказала одбрана и некако су прелако дозволили Норману Пауелу да се разигра.

Његовом серијом су Клиперси ухватили прикључак и до краја смо гледали егал утакмицу. Денвер је имао +3 у посљедњем минуту, међутим, поново се појавио Пауел са тројком 103:103.

Није потенцијал: Лејкерси послали Џејмсовог сина на каљење

Није потенцијал: Лејкерси послали Џејмсовог сина на каљење

Затим је Мареј промашио полагање, након чега су судије донијеле крајње дискутабилну одлуку. Харден је добио два слободна бацања, иако се из Денвера нису мирили са том одлуком.

Погодио је оба слободна бацања, те су Нагетси брзо дошли од +3 до -2. Услиједио је кључан тренутак утакмице. Јокиће на 20 секунди фаулиран што је значило да има два слободна бацања за изједначење.

Најбољи кошаркаш на свијету је промашио прво, погодио друго и то је био први знак да Клиперси иду ка побједи. Харден је поново имао мирну руку, Јокић није и екипа из Лос Анђелеса је славила, 104:109.

Јокић је имао 41 поен, девет скокова и четири асистенције, Мареј је постигао 22 поена, док је остатак тима подбацио. На примјер, Расел Вестбрук је шутирао 0-8 из игре, Портер 4-13, Гордон три од десет...

Пауел је бриљирао код Клиперса са 37 поена, Харден је имао 23 и 16 асистенција, док је Зубац остварио 24 поена и 15 скокова.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:00 Мућке (12+) (Р)

    '''' Мућке (12+) (Р)

  • 13:10 Серија: Слатке муке (Р)

    Серија: Слатке муке (Р)

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Филм (Р)

    '' Филм (Р)

  • 15:45 Највеће битке Другог Свјетског рата (Р)

    Наша Српска (Р)