Одбрањена титула

КК Игокеа 10. пут шампион БиХ

  • Извор: АТВ
  • 03.06.2024. 19:56

Побједом против Борца резултатом 76:62 у другој утакмици финалне серије Лиге БиХ кошаркаши Игокее одбранили су шампионску титулу у домаћем првенству.

Ово је десети пехар шампиона БиХ у клупској историји, па се Игокеа на вјечној листи изједначила са екипом Широког. 

Игоси су боље отворили утакмицу. У првој четвртини рано су стекли предност од девет поена, али се Борац веома брзо буди. Прорадио је шут са дистанце бањалучког тима, а у тим тренуцима погађао је МВП лиге 6 Џерод Вест. Домаћи тим је на крају првих 10 минута стигао и до предности, па су уводну дионицу завршили резултатом 18:17. 

Мало поена постизале су екипе на старту друге дионице. Ипак, Игокеа се у самој завршници буди и прво полувријеме завршава са предношћу 37:31. По 11 поена за госте су у том тренутку имали Драган Милосављевић и Марио Накић, док је за Борац 13 убацио Џерод Вест. 

Први пут на двоцифрену разлику Игоси одлазе на старту другог полувремена тројкама Накића и Марка Јошила. Борац је у тим тренуцима правио доста грешака, па је бранилац титуле отишао на 13 поена предности. Испоставиће се да је овај период игре који су гости завршили са предношћу 61:49, био и кључни за побједу Александровчана од 2:0 у финалу. 

Игокеа је у посљедњој четвртини наставила да одржава предност и оствари заслужен тријумф. Најефикаснији у побједничком саставу био је Марио Накић са 18 поена, док је исто толико за Борац убацио Џерод Вест.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: