Млади кошаркаш

''Мадар сад сигурно жали што је отишао из Партизана''

  • 16.09.2024. 18:09

Познати израелски кошаркашки тренер Пини Гершон мисли да Јам Мадар жали што је отишао из Партизана.

Мадару не цвјетају руже од одласка из Београда љета 2023. године, пошто се након тога није наиграо у Фенербахчеу. Није имао толико лош третман код Димитриса Итудиса, али је код Шарунаса Јасикевичуса је потпуно испао из ротације.

Због тога се Израелац преселио у Бајерн Минхен, међутим, ни код Гордона Херберта не дјелује као да ће имати претјерано важну улогу, сматра Гершон.

"Када је Мадар био на терену, Макаби је направио серију 12:0 и одмах је изашао из игре. Не рачуна на њега као играча у ротацији, већ као допунског. Да ли је улазак у игру као девети, на пет минута, играње у Евролиги? Не", изјавио је Гершон у подкасту "Гершон и пријатељи".

Искусни израелски стручњак са двије освојене Евролиге мишљења је да његов сународник није требало да одлази од Жељка Обрадовића.

"Не знам које је опције имао, али данас, по мом мишљењу, жали што је напустио Партизан. Фенер је имао све звијезде и био је превелики за њега, нису рачунали на њега. То могу и да разумијем, имали су велике амбиције. Али, ако не играш у Бајерну, не знам колико ће то трајати", подвукао је Гершон.

Након поменутог меча против Макабија, Бајерн је одиграо и приајтељски дуел са Панатинаикосом који је изгубио са 86:69, а Мадар није улазио на паркет.

Пратите нас и путем Вибера